… met de vele toepassingen van en ontwikkelingen in het groen!

0318Samen beleeft groene avond

 

,,Je moet beginnen om te kunnen winnen.” Dat was een van de boodschappen die ondernemer Wim van Ginkel van de Koninklijke Ginkel Groep meegaf aan de bezoekers van 0318Samen. Zijn bedrijf begon ruim 110 jaar geleden.

 

Bijna honderd ondernemers zaten in de sfeervolle zaal van Restaurant de Vendel te luisteren naar Van Ginkel die zijn publiek verraste met de vele toepassingen van en ontwikkelingen in het groen. Groen (en daarmee duurzaamheid) heeft de toekomst.
Het was een bijeenkomst, de eerste dit jaar, letterlijk met een groen inkijkje. Een ondernemend verhaal over historie, heden en toekomst van een lokaal mooi bedrijf in Veenendaal dat zijn vleugels ook ver buiten de Valleiregio uitstrekt. Dat groen en groen ondernemen allesbehalve saai is, bleek wederom.
Ook sprak Van Ginkel over Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn bedrijf nam al mensen aan die buiten het arbeidsproces dreigden te vallen, voordat er sociale werkvoorziening was. Van Ginkel: ,,Iedereen kan iets in het leven. Als u een bedrijf heeft, doe daar iets mee. Ik denk dat u daar veel voor terug krijgt.”

 

Na afloop kreeg Van Ginkel van 0318Samen een duurzaam adoptie-cadeau: Een Veens bijenvolk. Zonder (Veense) bijen … geen groen … geen mensen … geen duurzaamheid.

 

Bron: Veenendaalse Krant