Modern duurzaamheidsbedrijf

De oprichter van de Koninklijke Ginkel Groep begon in 1903 een hoveniersbedrijf. Hij had niet meer dan een handkar en een lening van 400 gulden van een vermogende familie uit Zeist. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groen duurzaamheidsbedrijf dat hoogwaardige hoveniersdiensten en groene (en blauwe) specialismen biedt. We zijn actief in zowel het stedelijk als het landelijk gebied en bieden landelijke dekking met onze vestigingen, bedrijven en specialismen. Onze kracht is dat we elk project kunnen realiseren en onderhouden, ongeacht het schaalniveau of de complexiteit. In 2003, ons 100-jarig bestaan, ontvingen wij het predicaat Koninklijk waar we erg trots op zijn.

Maatschappelijk betrokken: groen, duurzaam, sociaal

De Koninklijke Ginkel Groep is een maatschappelijk betrokken bedrijf. We hebben de Sustainable Development Goals omarmd, werken aan circulariteit en het beperken van onze C02-uitstoot, en bieden structureel werk aan mensen met een arbeidsbeperking. En we realiseren ons elke dag dat onze medewerkers, met hun talent en vakmanschap, het weer waarmaken voor onze klanten en opdrachtgevers. Samengevat is de Koninklijke Ginkel Groep te typeren met drie woorden: groen, duurzaam en sociaal.

Onze visie

De Koninklijke Ginkel Groep wil met goed toegepast groen bijdragen aan de oplossing van de grote maatschappelijke vraagstukken van nu en straks. Klimaatverandering, leefbaarheid, gezondheid en biodiversiteit, het zijn de grote thema’s die met groene oplossingen kunnen worden aangepakt.
We helpen onze opdrachtgevers die groene oplossingen te kiezen en toe te passen. Met advisering, innovatie en specialistische kennis van zowel techniek als beplanting maken we Nederland mooier, leefbaarder en biodiverser.

Onze missie

De Koninklijke Ginkel Groep staat voor een groen, mooi en duurzaam Nederland.

De opdracht aan onszelf kent vier elementen:

1) Het duurzaam vergroenen van de woon-,werk- en leefomgeving van mensen en andere aardbewoners.
Dit doen we met een reeks groene diensten, specialismen en groene en blauwe oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken van nu zoals klimaatverandering, leefbaarheid, gezondheid en biodiversiteit.

2) De continuïteit van het bedrijf
We willen ons familiebedrijf doorgeven aan de volgende generaties. We hebben zorg voor ons bedrijf en onze medewerkers op de korte en lange termijn. En we zorgen ervoor dat we maatschappelijk relevant zijn en blijven. Dat betekent ook dat we inclusief werken en onze ecologische voetprint zo klein mogelijk is.

3) Gelukkige medewerkers
We vinden het werkgeluk van onze medewerkers belangrijk. We bieden daarom ontwikkelmogelijkheden, kansen en uitdagingen, betekenisvol werk en een fijn team om mee samen te werken. Onze medewerkers bepalen het succes van ons bedrijf, daarvan zijn we overtuigd.

4) Tevreden opdrachtgevers
Of het nu gaat om projecten in het particuliere, zakelijke of publieke domein, we pakken de projecten van onze opdrachtgevers professioneel aan en staan voor een goed contact met de klant. We bieden meerwaarde met maatschappelijk relevante oplossingen, kennis van beplanting en techniek, advies en engineering.

Kwaliteit

Als opdrachtgever kunt u erop rekenen dat we kwaliteit leveren. We geloven in verbetermanagement: kritisch kijken naar onze processen en verbeteren daar waar nodig. Daarvoor luisteren we goed naar de feedback van onze klanten en medewerkers.
We borgen de kwaliteit met diverse certificeringen. Met interne- en externe audits monitoren we of we voldoen aan de eisen. Mogelijke afwijkingen die leiden tot aanpassingen worden doorgevoerd in de bedrijfsvoering.

Bedrijven en vestigingen

De Koninklijke Ginkel groep bestaat uit 8 bedrijven en vestigingen. We bieden daarmee landelijke dekking voor grote opdrachtgevers met meerdere vestigingen. Tegelijkertijd blijven we een lokaal vertrouwd en laagdrempelig hoveniersbedrijf voor particulieren, bedrijven, overheden en zorgorganisaties. Er werken bijna 350 medewerkers bij de Koninklijke Ginkel Groep.

Kennis en partners

De Koninklijke Ginkel Groep is een kennisintensief bedrijf. Die kennis wordt geborgd door de samenwerking met, of aansluiting bij, kennispartners zoals: Optigrün groene daken, Pius Floris boomverzorging, Biotop zwemvijvers en Ranox natuuraannemers en Heem/NatuurPro, Debie & Verkuijl Erfgoed en Cirkelstad. Daarnaast zijn onze medewerkers goed opgeleid, is er veel aandacht voor bijscholing en werken we in allerlei samenwerkingsverbanden aan vernieuwing en innovatie.

Meerwaarde Koninklijke Ginkel Groep

Er zijn vele redenen om voor de Koninklijke Ginkel Groep te kiezen. We bieden onze klanten en opdrachtgevers de volgende meerwaarde:

  • We werken op elk schaalniveau, kunnen hoge complexiteit aan en innoveren;
  • We zijn daarmee een goede partner voor tuin- en landschaps- en bouwarchitecten en ingenieurs;
  • We integreren kennis van beplanting en bomen met de toepassing van techniek.
    We lopen daarin voorop. Denk aan systemen voor groen in, op en aan gebouwen en wateradaptatie;
  • We leveren een maatschappelijke bijdrage met onze diensten.
    Groen is een oplossing voor de vraagstukken van nu en straks;
  • We besteden actief en aantoonbaar aandacht aan duurzaamheid en circulariteit;

We bieden duurzaam werk aan 350 mensen waarvan ongeveer 60 mensen met een arbeidsbeperking. We vullen daarmee ook de SROI voor onze opdrachtgevers.

Actueel

Nieuws van de Koninklijke Ginkel Groep

Wij houden u graag op de hoogte van onze projecten en de ontwikkelingen in het groen.

Nieuwsbrief

Volg de innovatie

Wilt u op de hoogte blijven op het gebied van groen en innovatie?
Schrijf u gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.