T 0318 51 90 39

Optigrün Benelux

08 april 2015 - Ginkel

Sinds 1996 is de Koninklijke Ginkel Groep partner van Optigrün Benelux.

Bestaande kennis en technieken combineren met innovatie! Dat is het grondbeginsel van het Duitse Optigrün International AG. Als één van de eerste toonaangevende ondernemingen in de dak- en gevelbegroeiingsbranche combineren wij ruim 40 jaar kunde en ervaring met uw behoeften. Deskundig advies en uitstekende kwaliteit van de systemen, producten en uitvoering hebben daarom de hoogste prioriteit in de filosofie van de onderneming.

Optigrün Benelux verkoopt geen producten, maar systemen. Dat betekent dat wij naast de kwaliteit van de producten ook zorg dragen voor de kwaliteit van het proces om te komen tot een duurzaam systeem. Optigrün Benelux biedt een uniek serviceaanbod van het ontwerp tot en met de aanleg en het onderhoud. De Optigrün filosofie achter de systemen is gebaseerd op het kopiëren van de natuur. De verschillende Optigrün systemen worden samengesteld op basis van de standplaatseisen van de begroeiing. Het doel is om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen een groeiplaats te creëren waar de natuurlijke omstandigheden optimaal worden nabootst.

Zo wordt er aangestuurd op een biologisch evenwicht, waarmee het zelfregulerend vermogen van het systeem wordt geoptimaliseerd. Dit betekend dat het systeem minimaal onderhoud behoeft en voldoende weerstand kan bieden tegen extreme weersomstandigheden en ziekteverwekkers. Zelfs na de levenscyclus in het groendak kunnen de materialen weer worden gerecycled, waardoor de belasting voor het milieu worden beperkt tot een minimum. De geldende FLL-richtlijnen voor het toepassingsgebied dak- en gevelbegroeiing worden door Optigrün op alle punten nageleefd. Deze richtlijnen worden door onafhankelijke onderzoeksinstellingen bewaakt en bevestigd door middel van keuringsverklaringen. De tien jaar garantie op alle Optigrün Benelux systemen onderstreept de hoge kwaliteitseisen. De kwaliteit binnen het Optigrün partnerverband wordt gegarandeerd door regelmatige scholing.

Optigrün Benelux, dé dakbegroener!

Ons motto is het, samen met de opdrachtgever, wegnemen van faalkansen, een duurzame relatie aangaan door duurzame kwaliteit te leveren en verder te denken dan ieder ander op het gebied van dakbegroeiing, daktuin, dakterras en gevelbegroeiing.

Wie zijn wij?:
Optigrün bestaat meer dan 40 jaar en is actief in 16 landen. Jaarlijks wordt er met onze systemen ruim 2,5 miljoen vierkante meter dak voorzien van dakbegroeiing en/of daktuinen. In Nederland worden circa 60 % van alle dakbegroeiing en/of daktuinen met de Optigrün systemen aangelegd. Alle producten zijn eigen noviteiten en worden door ons geproduceerd, wij zijn dus niet zoals vele anderen systeemaanbieders een handelshuis.

Gegarandeerde opbouw:
Onze systemen en producten voldoen aan de hoogste kwaliteit standaarden zoals de FLL richtlijnen en DIN-normen en worden enkel door gekwalificeerde en geschoolde hoveniersbedrijven aangebracht. Wij leveren niet aan iedereen, enkel partners welke ruime ervaring hebben op het gebied van dakbegroeiing en tevens in het bezit zijn van de nodige keurmerken. Daarnaast geven wij standaard 10 jaar productgarantie en is een aanvullende 10 jaar verzekerde systeem garantie mogelijk in combinatie met de dakbedekking.

Waarom Optigroen?
Door de ruime ervaring, zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, innovaties en het voorkomen van faalkansen in de voorbereiding en uitvoering doormiddel van het partnerverband gaan ruim 1500 opdrachtgevers per jaar in Nederland u voor.

http://www.optigruen.nl