T 0318 51 90 39

9 daktuinen Leidsche Rijn Centrum

Projectinformatie:

OntwikkelaarLeidsche Rijn Centrumplan, een samenwerking van ASR Vastgoed Projecten en Vesteda
Bouwkundige architectenAWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architecten
Bouwkundige architectenDe Zwarte Hond en rphs+
Tuin- en landschapsarchitectCopijn Landschapsarchitecten Utrecht
Bouwkundige architectenGeurst en Schulze, Dok Architecten en Cruz y Ortiz arquitectos Sevilla
BouwcombinatiePerceel 2: Smits Bouwbedrijf en Bouwbedrijf De Nijs. Perceel 3: Hurks-Slokker. Perceel 4: Van Schijndel en Van de Ven. Perceel 5: Bouwbedrijf Sprangers. Perceel 6: Dura Vermeer - Trebbe
Engineering & realisatie daktuinenKoninklijke Ginkel Groep

Langs de A2 bij Utrecht wordt hard gewerkt aan de bouw van Leidsche Rijn Centrum. Afgelopen periode stonden er maar liefst 15 torenkranen te draaien voor de realisatie van de 9 complexen. We praten hier dan ook over de bouw van meer dan 750 appartementen en 45.000 m2 aan winkelruimte, kantoren en overige voorzieningen. Daarmee is Leidsche Rijn Centrum op dit moment één van de grootste bouwlocaties van Nederland.

Alle 9 complexen worden door de Koninklijke Ginkel Groep voorzien van tuindaken met een totaaloppervlak van 12.000 m2. Afgelopen week is de Koninklijke Ginkel Groep gestart met de daktuinen op de eerste 2 bouwblokken: “De Phoenix” en “De Richmond”. De realisatie van de daktuinen loopt naar verwachting door tot medio 2e kwartaal 2018. De Koninklijke Ginkel Groep voert de werkzaamheden uit in opdracht van verschillende bouwcombinaties.

Het ontwerp van alle daktuinen is van de hand van Copijn landschapsarchitecten uit Utrecht. Copijn heeft gekozen voor uniform materiaalgebruik. Daardoor vormen nagenoeg alle daktuinen één geheel. Door te variëren in inrichtingselementen en te spelen met vormgeving krijgt elke daktuin toch een geheel eigen karakter.

Als verharding is gekozen voor een uitgekiende mix van kleine siertegels in de kleur taupe-paars en bruin-paarse gebakken klinkers, gecombineerd met zandgele Gravier d’Or halfverharding. De beplanting van wuivende siergrassen, bloeiende vaste planten en strakke gazons vormt een fraai contrast met deze verharding.

Hoge groenelementen worden gecreëerd door het aanplanten van Taxushagen en een 30-tal bomen. Rond de beplantingsvakken wordt gewerkt met Cortenstalen keerwanden van verschillende hoogte. Elke tuin kent zijn eigen unieke eyecatchers in de vorm van bijzondere trappen, grote pergola’s of gevelbegroeiing. De beplanting krijgt voldoende water middels een volautomatisch watergeefsysteem.

Meer informatie over dit project is te vinden via www.leidscherijncentrum.nl

 

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer projecten: