Directeur Wim Pijbes (voorheen Rijksmuseum) wil het museum graag positioneren als ‘Museum and Gardens’. Al met al gaat het hier om een plek van ontmoeting van vijf landschappen: bos, oude strandwallen, jonge duinen, weilanden en aangelegde tuinen. Museum Voorlinden is daarmee een enclave van kunst en natuur.

De Koninklijke Ginkel Groep is enorm trots op het feit dat zij wederom betrokken is geweest bij de aanleg van een Museumtuin.

Landschapsarchitect Piet Oudolf heeft een ontwerp gemaakt i.s.m. DeltaVormgroep voor de tuin van 1.700 vierkante meter.

Indeling en beplanting

De strook langs het museum is omgetoverd tot een bloemenzee met hier en daar open plekken met gras. Er worden meer dan 45 verschillende plantensoorten gebruikt waaronder de agastache, de lobelia en reseda alba.

Er is duidelijk gekozen voor een mix van planten die in verschillende seizoenen bloeien. Dat heeft tot gevolg dat de tuin tijdens ieder jaargetijde er anders uitziet!

Onze werkzaamheden

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de volgende werkzaamheden verricht: grondwerk, aanbrengen groeimedium voor de planten, aanbrengen gestabiliseerde ondergrond voor de graspaden, het plaatsen van stalen opsluitingen, het inplanten van ruim 21.000 eenjarigen in combinatie met vaste planten. Dit alles volgens het concept van en in nauwe samenwerking met de heer Piet Oudolf.

Over Museum Voorlinden

Museum Voorlinden biedt onderdak aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld. De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen.

De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden.

Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.