Dit betreft een bijzondere opgave waarbij een groot aantal disciplines samenkomen binnen één project. Het unieke ontwerp bevat een grote parkeerplaats waarboven een dek wordt gerealiseerd met een belevingstuin voor de bezoekers van Naturalis.

De tuin

Deze Naturalis-tuin wordt een bijzondere beleving waarin bezoekers zich kunnen verdiepen in de betekenis van de natuur voor de mens. Tevens zijn er bijzondere speelelementen ontworpen voor kinderen (specials) die aansluiten bij de thematiek van Naturalis.

Taakverdeling en samenwerking

De Ginkel Groep is in samenwerking met Rots Maatwerk, H+N+S Landschapsarchitecten en Hardeman Veenendaal BV na twee selectieronden gekozen voor het ontwerp en de realisatie van het buitenterrein, binnen een taakstellend budget van 3 miljoen euro.

De Ginkel Groep is verantwoordelijk voor het projectmanagement gedurende het gehele proces van ontwerp, engineering en realisatie. Daarnaast wordt de civiele, groene en dakinrichting door de Ginkel Groep ge-engineerd en gerealiseerd. H+N+S Landschapsarchitecten verzorgt het landschappelijk ontwerp, Rots Maatwerk BV engineert en realiseert de specials en Hardeman Veendendaal BV de parkeergarage.

De verwachting is dat in januari 2017 zal worden gestart met de bouw van de garage. Oplevering van de Naturalis-tuin is naar verwachting mei 2018.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.