Metamorfose

Museum Het Schip te Amsterdam ondergaat een totale metamorfose, er komt 1.200 vierkante meter museum bij!

Hier komt een nieuw museum over de Amsterdamse School, voor meer info klik hier.

Bijzonder

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de museumtuin opnieuw aangelegd en de bijzonderheid daarbij is dat hier veel oude ‘straat-objecten’ zijn geplaatst.

Museum Het Schip

Bezoek aan het museum is een ware ervaring. Het museum is gevestigd in Het Schip en toont o.m. het interieur dat Michel de Klerk ontwierp voor het voormalig Postkantoor, een Museumwoning in de originele woning met inrichting uit de jaren 20 en men krijgt een inzicht in het beroemde torentje!

Zowel de sociale geschiedenis als de vormtaal van de architectuur en de gebruiksvoorwerpen in de Amsterdamse School stijl zijn een onderdeel van de presentatie.

Het Schip

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd en behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.