Voorafgaand aan de ingebruikname van het monumentale pand aan de Stadhouderskade in Amsterdam, heeft Miro in samenwerking met interieurarchitect M Moser MOSS de opdracht gegeven om de groene laag te integreren. Deze zijn uitgevoerd door De Koninklijke Ginkel Groep. De nieuwe werkruimten, nu Miro I genoemd, bevinden zich in het drie verdiepingen tellende gebouw, ontworpen in het begin van de 20e eeuw door architect Pieter Lucas Marnette in de architectuurstijl van de Amsterdamse School.

De uitdaging was om hulde te brengen aan de rijke geschiedenis en tegelijkertijd groen te integreren in de bestaande geometrie van de architectuur, maar MOSS was nog steeds in staat om de hoeveelheid groen in de ruimte te maximaliseren. Gebogen plantenbakken en ronde vormen werden gebruikt om synchroniciteit te creëren tussen de gebouwde vorm en het groen, en een overvloed aan hangende plantenbakken werd over alle verdiepingen geplaatst om visueel interessant te zijn op verschillende hoogtes.

Er is een continue stroom van interesse wanneer je door elke ruimte beweegt en elke keer een nieuwe ervaring biedt; de groene laag is complementair aan dit belang. Focus- en stille zones maken gebruik van verschillende formaten losse potten en hangende plantenbakken die aan de muur worden opgehangen. Samenwerkingszones roepen inspiratie op door te spelen met verschillende plant hoogtes en texturen.

Onze missie voor Miro bij MOSS was om ervoor te zorgen dat de nieuwe Miro I-campus is uitgerust met verschillende mogelijkheden om te ontspannen, focussen en creëren met behulp van ’s werelds beste hulpbron: planten!

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Bart Dijkman en adviseer u graag