Naast de karakteristieke flexibele laboratorium- en kantoorruimte voor start-ups, worden daarom uitgebreide ondersteunende faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, vergadercentrum, wintertuin en terras. Zo ontstaat een inspirerende werkomgeving waarin de samenwerkende cultuur van het Leiden Bio Science Park centraal staat. Het gebouw is demontabel gebouwd met onder andere vrijgekomen materialen van de sloop van een naburig laboratorium.

Deze duurzaamheidsdiscipline is voortgezet in het groen in en rondom het gebouw. Met puin uit datzelfde gebouw is namelijk een natuurlijke groengevel ontworpen, die het gebouw stevig verbindt met het maaiveld en een bodem is voor een diverse inheemse begroeiing. Hiervoor hebben we een jaar lang een mock-up gemaakt om te zien hoe de plantzakken zich ontwikkelen.
Een watersysteem zorgt ervoor dat het regenwater kan worden hergebruikt voor de vijvers en beregening. Daarnaast hebben we het terrein ingeplant en ingezaaid en de kas en binnentuin van het pand mogen vergroenen.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Mark Rotteveel en adviseer u graag