Inmiddels is de dakbedekking nagenoeg gereed. Het is de bedoeling dat we nog voor de bouwvakantie zullen starten met de realisatie van het ruim 5.000 m2 grote vegetatiedak.

Het duurzame sportcomplex omvat onder andere verschillende zwembaden waaronder een 50 meter wedstrijdzwembad en een NOC*NSF Sporthal van 54×33 m1.

Het energieverbruik is uiterst laag door tal van duurzame maatregelen zoals PV-panelen; warmte-collectoren; een innovatief ventilatiesysteem en de toepassing van groene daken. Naar verwachting zal het gebouw eind 2017 worden opgeleverd.

De opdrachtgever heeft gekozen voor vegetatiedaken die geleidelijk tot ontwikkeling komen. De hellende daken worden daarvoor ingezaaid met mos-sedum.
Ook op de vlakke daken wordt mos-sedum ingezaaid, maar hier gecombineerd met grassen en kruiden. Omdat het dak verschillende langere hellinglengtes heeft, is er veel aandacht besteed aan een deugdelijk afwateringssysteem.

Bij dakvlakken met een helling van meer dan 15 graden wordt een Optigroen anti-afschuifsysteem toegepast in combinatie met voorbegroeide mos-sedumvegetatiematten.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.