De Koninklijke Ginkel Groep is er trots op dat zij de groene inrichting heeft gerealiseerd. Al eerder heeft de Koninklijke Ginkel Groep het dak voorzien van een gras-kruidenvegetatie en in de laatste fase zijn er plantvakken met vaste planten gerealiseerd.

Interactie

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen.

En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica.

Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras.

Prachtig uitzicht

Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk. Geniet er van het zonnetje terwijl je uitkijkt over de stad en de het eeuwenoude havenfront van Amsterdam. Ervaar de energie van de elementen. En mijmer over hoe wind ook al een belangrijke natuurkracht was in de Gouden Eeuw, toen vanaf deze plek de handelsschepen vertrokken.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.