De moderne woning van de eigenaren is gelegen in een bosrijke omgeving in Noordwijkerhout. De ruimtes die grenzen aan de woning en de terrassen hebben we ingeplant met voornamelijk vaste planten die een weelderig karakter hebben. De vijver in de tuin heeft een geometrische vorm en versterkt de architectuur van de woning. Daarnaast biedt de vijver verkoeling en beleving.  In de randen van het perceel is een zoom van bosplantsoen aangeplant conform het stedenbouwkundig plan van het landgoed Sancta Maria waarop de woning gelegen is. De rijke keuze aan flora zorgt voor een hoge aantrekkingskracht op fauna. Naast de biodiversiteit is er voor de bewoners ieder jaargetijde veel te zien in eigen tuin en daarbuiten.
De slaapkamers op de eerste verdieping bieden toegang tot twee dakterrassen. Deze zijn ingericht met cortenstalen bakken en vaste beplanting voor natuurbeleving.

We danken onze opdrachtgever voor het vertrouwen om hun wens om te mogen zetten in een tuin die er, nog geen jaar na aanleg, prachtig uitziet. Daarnaast gaat onze dank uit naar Martijn Tillema die de wens heeft omgezet naar een ontwerp.

Deze tuin en villa staan beschreven in The Art of Living

Tuinaanleg: Van Ginkel West-Nederland
Aanleg vijver: Van Ginkel Veenendaal
Beeldmateriaal: The Art of Living, German Bourgeat & Jaro van Meerten

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Jorrit Zwart en adviseer u graag