Plan Wonderwoods

Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven.

Aanwinst voor de stad

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”

De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is.

Project coöperatie

  • Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam.
  • Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten.
  • Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen.
  • Samen met Van den Berk Boomkwekerijen uit St. Oedenrode, heeft de Koninklijke Ginkel Groep de afgelopen maanden gewerkt aan de technische uitwerking om de realisatie en het onderhoud van alle groene inrichtingscomponenten daadwerkelijk mogelijk te maken.

Bekende plek

Wonderwoods! wordt gerealiseerd op een locatie die voor ons bedrijf reeds bekend is, direct ernaast wordt op dit moment hard gewerkt aan Rijkskantoor De Knoop. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert de daktuinen en interieurbeplanting & groene binnengevels van dit gebouw.

We feliciteren de gemeente Utrecht met deze “groene long” in hartje centrum

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.