Christelijk Agrarische Hogeschool

Bij de Christelijk Agrarische Hogeschool in Dronten maken groen en glas een belangrijk onderdeel uit van de nieuwbouw. Het nieuwe hoofdgebouw is eigenlijk een gebouw binnen een gebouw. Het schoolgebouw is onder een kas geplaatst, die samen met de groentoepassingen een energetisch systeem vormt. De ruimte die ontstaat tussen het binnen- en buitengebouw functioneert als een groene verblijfs- en ontmoetingsruimte, die zich over verschillende niveaus uitstrekt.

Van Ginkel Interieurbeplanting heeft de engineering, duurzame productontwikkeling en realisatie van de groene binneninrichting ter hand genomen. Houten plantenbakken die gemaakt zijn van restmaterialen vormen de basis voor de groene binneninrichting. Het hout is vroeger gebruikt als stophout in de scheepvaartindustrie. In de vorm van plantenbakken krijgen ze een tweede leven in Dronten. De beplantingskeuze is voornamelijk Mediterraan waaronder diverse mispels, magnolia’s, olijven, olijfwilgen en aardbeibomen.

De Koninklijke Ginkel Groep is actief in de buitenruimte. Bij de renovatie van die buitenruimte komen er veel waardevolle materialen vrij.
Denk hierbij aan bomen, verhardingsmaterialen, inrichtingselementen en dergelijke.

Deze materialen zijn mogelijk direct toepasbaar binnen het project. Er zijn echter ook altijd materialen die niet meer passen binnen de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Wij zijn een groot voorstander van het hergebruik van materialen om zo een grote verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Wat is Insert?

Insert is een collectief voor hergebruik van bouw-, civiele- en groene materialen. De Koninklijke Ginkel Groep is aangesloten bij dit collectief. Insert is een marktplaats voor vrijgekomen waardevolle materialen (neem een kijkje op www.insert.nl). Andersom werkt dit natuurlijk ook: als de Koninklijke Ginkel Groep een buitenruimte aanlegt of renoveert maken we gebruik van materialen die geplaatst zijn door andere deelnemers van Insert.

Samen naar een groene toekomst!

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.