Ontwikkeling vegetatie
Het kruidenmengsel bestaat uit éénjarige, tweejarige en meerjarige soorten.

éénjarig
Het eerste jaar zullen de eenjarigen het beeld bepalen. Denk daarbij aan rijkbloeiende klaprozen en kamille.

tweejarig
Deze éénjarige soorten zullen de volgende jaren verdwijnen. Het tweede jaar is een overgangsjaar. Via tweejarigen (bijvoorbeeld margrieten) gaat de vegetatie zich ontwikkelen naar een vaste vegetatie. Dit is het doel van de ontwikkeling: een vegetatie met vaste soorten die jaarlijks terugkeren.

meerjarig
Deze tweejarige soorten zullen de volgende jaren verdwijnen. Het tweede jaar is een overgangsjaar. Via tweejarigen (bijvoorbeeld margrieten) gaat de vegetatie zich ontwikkelen naar een vaste vegetatie. Dit is het doel van de ontwikkeling: een vegetatie met vaste soorten die jaarlijks terugkeren.

vaste vegetatie
Het beeld van deze vaste vegetatie bestaat uit een ruige beplanting met gras en kruiden. Kruidensoorten die daarin voorkomen zijn bijvoorbeeld duizendblad, rolklaver, knoopkruid, heelblaadjes en vijfdelig kaasjeskruid.

Ontwikkeling volgen
We willen een kruidenbegroeiing die in balans is. Dus er zijn geen soorten die overheersen. Daarvoor houden we de groei en bloei de komende vijf jaar in de gaten en sturen we indien nodig bij.

Één keer per jaar wordt de vegetatie gemaaid. Het is belangrijk dat dit pas gebeurt wanneer de kruiden hun zaad hebben kunnen verspreiden. Hiervoor moet de vegetatie al even uitgebloeid zijn. Dit geeft een dor aanzicht maar is des te belangrijker voor de ontwikkeling. Daarom wordt er pas in oktober gemaaid. Daarbij wordt het maaisel afgevoerd om verrijking van de bodem te voorkomen.

Planning uitvoering
In de week van 19 oktober 2020 starten de werkzaamheden die ongeveer 3 weken gaan duren. Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal legt de kruidenrijke bermen aan. Allereerst wordt de toplaag van het in te zaaien deel van de groenstrook verwijderd met een kraan. Daarna wordt de grond verbeterd en worden bollen geplant. Vervolgens zaaien we het kruidenmengsel in.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hier een Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.