T 0318 51 90 39

Natuurzwembad nominatie Zwemvijver van het Jaar 2016

Dit natuurzwembad biedt voor het hele gezin veel zwemplezier, is volledig opgenomen in het tuinontwerp en kent bovendien nog enkele duurzame technieken.

De tuin heeft, met zijn wuivende grassen gecombineerd met vaste planten, een sfeer van de kust. De functies die zijn ingepast maken het een tuin voor mensen die houden van het goede leven !

Het natuurzwembad en het plantfilter zijn ingepast tussen een bamboevlonder. Het natuurzwembad is gemaakt van een EPDM folie, waardoor het heel natuurlijk en onopvallend in de tuin ligt. Om het water te verwarmen is er een innovatief verwarmingssysteem geplaatst, een solar-lamellendeck. Op deze wijze warmt het water enerzijds op en houdt het lamellendeck de warmte ook vast.

Een belangrijk gewenst neveneffect van dit ‘roldeck’ is dat het tevens de tuin veiliger maakt voor kinderen als er niet gezwommen wordt. Als een kind op het roldeck dan is er geen verdrinkingsgevaar omdat het roldeck sterk genoeg is om een kind te dragen.

Dit natuurzwembad is ontworpen door Studio Redd exclusieve tuinen en is genomineerd voor de Zwemvijver van het Jaar-verkiezing 2016.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer projecten: