T 0318 51 90 39

Openbaar natuurgezuiverd zwembad Natuurlijk De Loete

Tussen de natuurgebieden Doove Gat en Bilwijk aan de Vlist komt het tweede openbare natuurgezuiverde zwembad van Nederland, Natuurlijk De Loete!

Het huidige buitenbad zal worden omgetoverd tot een natuurgezuiverd zwembad. Naast het peuterbad voor kinderen bestaat het zwemgedeelte uit maar liefst zo’n 800 m2! De duikplanken komen op de kopse kant van het bad waar ook het plantengedeelte is. Je duikt straks letterlijk vanuit de planten het natuurgezuiverde bad in! En nee, je komt dan niet te zwemmen tussen de planten. Het plantgedeelte is afgescheiden van het zwemgedeelte. De planten en regeneratiezone zorgen, samen met het naastgelegen sproeifilter, voor schoon, kraakhelder en zacht zwemwater zonder chemicaliën. Je staat straks ook niet met je tenen in het zand. Het huidige bad blijft behouden, we bekleden het met een speciaal folie. Het bad zal worden verwarmd door zonne-energie. De omliggende tuin mogen we ook aanleggen naar het plan van Tuinontwerp Bureau Hager & Huigens.

De investeringen worden op verschillende manieren gedaan. Van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland krijgt de Stichting VOB (Vlister Openlucht Baden) 200.000 euro Leader subsidie. Door de BOSA wordt ongeveer 280.000 euro omzetbelasting vergoed.

We houden jullie graag op de hoogte van de bouw. Eind april 2021 is het bad voor publiek geopend!

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Labels voor dit project:


Meer projecten: