De 9 appartementencomplexen in Leidsche Rijn Centrum zijn door de Koninklijke Ginkel Groep van daktuinen voorzien. Deze daktuinen hebben gezamenlijk een oppervlakte van maar liefst 12.000 m2.

Groen in de stad

De binnentuinen op de daken vormen een groene oase in dit nieuwe bruisende centrum. De tuinen kenmerken zich door een weelderige beplanting en slingerende paden.

Bij het maken van het beplantingsplan is er veel aandacht besteed aan insect- en vogelvriendelijke planten. Ook is er rekening gehouden met het toekomstige beheer van de tuinen.

Uniek

Het ontwerp van alle daktuinen is van de hand van Copijn landschapsarchitecten uit Utrecht. Copijn heeft gekozen voor uniform materiaalgebruik. Daardoor vormen nagenoeg alle daktuinen één geheel.

Door te variëren in inrichtingselementen en te spelen met vormgeving krijgt elke daktuin toch een geheel eigen karakter. Elke tuin beschikt over prachtige elementen. Bijvoorbeeld in de vorm van bijzondere trappen, grote pergola’s of gevelbegroeiing.

Beplantingen

De beplantingsvakken zijn afgewerkt met, in hoogte verschillende, Cortenstalen keerwanden. De beplanting krijgt voldoende water via een volautomatisch watergeefsysteem.

Verharding

Als verharding is gekozen voor een uitgekiende mix van kleine siertegels in de kleur taupe-paars en bruin-paarse gebakken klinkers, gecombineerd met zandgele Gravier d’Or halfverharding. De beplanting van wuivende siergrassen, bloeiende vaste planten en strakke gazons vormt een fraai contrast met deze verharding.

Meer informatie over dit project is te vinden via www.leidscherijncentrum.nl

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.