T 0318 51 90 39

Opening Leidsche Rijn Centrum

Een mega project!
Langs de A2 bij Utrecht wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan Leidsche Rijn Centrum.
Wonen, werken en leven. Leidsche Rijn Centrum is ervoor ontworpen. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades wordt Leidsche Rijn Centrum het kloppend hart van de wijk.
Dit prachtige centrum wordt gekenmerkt door 750 appartementen en 45.000 m2 aan winkelruimte, kantoren en andere voorzieningen.

De 9 appartementencomplexen worden door de Koninklijke Ginkel Groep van daktuinen voorzien. Deze daktuinen hebben gezamenlijk een oppervlakte van maar liefst 12.000 m2.
De binnentuinen op de daken vormen een groene oase in dit nieuwe bruisende centrum. De tuinen kenmerken zich door een weelderige beplanting en slingerende paden.

Bij het maken van het beplantingsplan is er veel aandacht besteed aan insect- en vogelvriendelijke planten. Ook is er rekening gehouden met het toekomstige beheer van de tuinen.

Door te variëren  met de inrichtingselementen en te spelen met de vormgeving heeft iedere daktuin toch een eigen karakter gekregen. Elke tuin beschikt over prachtige elementen. Bijvoorbeeld in de vorm van bijzondere trappen, grote pergola’s of gevelbegroeiing.

De beplantingsvakken zijn afgewerkt met, in hoogte verschillende, Cortenstalen keerwanden. De beplanting krijgt voldoende water via een volautomatisch watergeefsysteem.

Medio 2018 wordt de laatste daktuin opgeleverd.

Woensdag 16 mei is de grote opening van Leidsche Rijn Centrum.
Lees alles over de openingsdagen via www.leidscherijncentrum.nl

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Labels voor dit project:


Meer projecten: