GROENDAK VAN HET JAAR

De Koninklijke Ginkel Groep heeft dit pand gerealiseerd en met het bijzondere groene dak heeft de organisatie de internationale prijs GROENDAK VAN HET JAAR gewonnen waarbij de jury haar waardering uitsprak voor de moeilijkheidsgraad van dit project en de vaktechnische oplossingen die op maat zijn toegepast.

Een uitdaging

In de voorbereiding van het werk zaten de nodige uitdagingen. Adviseur Walter van de Werken van de Koninklijke Ginkel Groep: ‘Na diverse berekeningen in afschuifsimulatieprogramma’s werd ons al snel duidelijk dat een dergelijk dak met 52 graden verlopende helling niet zomaar even met een standaard systeem voor hellende daken uitgevoerd kon worden. De moeilijkheidsgraad zat hem vooral in hoe en waar de afschuifkrachten naar toegaan en hoe deze op te vangen zonder dat het groendak in zijn geheel gaat afglijden. Daarnaast moest er rekening mee gehouden hoe de afschuifkrachten waren bij volledige verzadiging. De eigenschappen van het substraat veranderen daardoor en kan het geheel eerder gaan schuiven’.

Een uitdaging maar wel een met een geweldig eindresultaat!

Foto’s

Het is interessant om dit project te blijven volgen en onze bedrijfsfotograaf heeft ter plekke een aantal mooie foto’s gemaakt die we uiteraard met al onze geïnteresseerde websitebezoekers willen delen!

De Koninklijke Ginkel Groep is specialist op het gebied van dergelijke uitdagende daken, zo hebben zij ook het entreegebouw van Wildlands in Emmen gerealiseerd.

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.