T 0318 51 90 39

Spoorpark Noord Amsterdam

In Amsterdam zijn we bezig met de aanleg van Spoorpark Noord Amsterdam. Het Spoorpark speelt een belangrijke rol in de stedelijke vernieuwing van Overtooms Veld. Omdat er door de bouw van woningen in de wijk groen verdwijnt, wordt het Spoorpark opgeknapt tot een aantrekkelijk, openbaar buurtpark.

Om het park aantrekkelijk te maken voor zowel jong als oud, komen er verschillende plekken om te spelen, te zitten en te ontspannen. De ideeën en wensen van bewoners zijn zo veel mogelijk verwerkt in het ontwerp. Zo worden er 78 bomen geplant, komen er 5 grote vlonders, met grote bomen die bij aanplant al circa 9 meter hoog zijn, betonpaden die ‘zwevend’ boven het water liggen, veel vaste planten, speeltoestellen en nieuwe zitgelegenheden.

Het park vormt een wandelroute van de woningen naar het station en de metrohaltes.

Door bebouwing in de omgeving van het Spoorpark neemt de hoeveelheid verhard oppervlak toe, ten opzichte van groen en water. Daardoor kan het regenwater steeds moeilijker wegstromen. Om die reden is het park ‘rainproof’ gemaakt. De watergang in het noordelijke gedeelte van het park is plaatselijk verbreed van 6 naar 12 meter en er komt een natuurlijk begroeide natte oever.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Meer projecten: