Cobouw

Wonderwoods plan
Stefano Boeri en MVSA architecten bedachten twee gebouwen om de natuurlijke charme van Utrecht te versterken en tegemoet te komen aan de behoeftes van de omgeving en een nieuwe balans te vinden tussen natuur en stad. De twee unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van verschillende verdiepingen.

Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven.

Aanwinst voor de stad
Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”

De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is.

Project coöperatie: 

  • Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam.
  • Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten.
  • Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen.
  • Vanaf de tenderfase zijn we betrokken bij dit project. Samen met Van den Berk Boomkwekerijen zijn wij inmiddels 1,5 jaar bezig met de planvoorbereiding. Eind 2019 gaat de bouw van start.

projecten

Projecten

Een kijkje tussen onze eerdere oplossingen

Wij werken graag aan allerlei soorten projecten. Hieronder staan een aantal van deze projecten.

Partners

Samen werken we goed en groen

Groen vormt een essentieel onderdeel van een leefbare stad. Het zuivert de lucht, koelt de stad, voorkomt wateroverlast en zorgt bovenal voor een gezonde omgeving waar mensen zich veilig en gelukkig voelen.