T 0318 51 90 39

Wonderwoods Utrecht

Project Wonderwoods stond afgelopen december op één in de lijst met meest opmerkelijke bouwprojecten mét groene gevels (bron: Cobouw).

Stefano Boeri en MVSA architecten bedachten twee gebouwen om de natuurlijke charme van Utrecht te versterken en tegemoet te komen aan de behoeftes van de omgeving en een nieuwe balans te vinden tussen natuur en stad. De twee unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van verschillende verdiepingen.

Het plan doet recht aan de ambities van de gemeente Utrecht voor gezond stedelijk leven. Het concept is happiness 2.0 en gaat over het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezonder leven.

Wethouder Victor Everhardt (stationsgebied): “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”

De torens van 70 en 90 m hoog komen aan de Croeselaan in Utrecht te staan. Het is de bedoeling dat het project medio 2022 gereed is.

Ontwikkelend consortium is G & S Vastgoed / Konder Wessels projecten, Amsterdam.

Het bouwkundig ontwerp is van de hand van Stefano Boeri Architetti en MVSA architecten.

Arcadis landschapsarchitecten, Amersfoort tekende het esthetisch ontwerp voor de groene inrichtingselementen.

Vanaf de tenderfase zijn we betrokken bij dit project. Samen met Van den Berk Boomkwekerijen zijn wij inmiddels 1,5 jaar bezig met de planvoorbereiding. Eind 2019 gaat de bouw van start.

Meer afbeeldingen van dit project zijn te vinden via de site van MVSA architecten.

Cobouw: Vijf opmerkelijke bouwprojecten: mét groene gevels

Beeldmateriaal: MVSA Architects

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Labels voor dit project:


Meer projecten: