T 0318 51 90 39

Rosa Novum actief met praktijkleren

19 juni 2020 - Ginkel

Ons sociaal bedrijf Rosa Novum is binnen de Foodvalley actief met de pilot Praktijkleren.

Julian werkt bij Rosa Novum en doet mee aan Praktijkleren, ook wel de derde leerweg genoemd. In het filmpje hieronder vertelt hij waarom.
Julian is ontzettend leergierig en leert het beste in de praktijk. Praktijkleren is daarom een uitkomst voor hem: hij leert het hoveniersvak niet op school maar bij een leerbedrijf. Daar kan hij een formele praktijkverklaring MBO/niveau 2 behalen. Deze verklaart dat Julian zelfstandig inzetbaar is op de diverse werkprocessen in het groen. Maar hij hoeft geen ‘struikelvakken’ te doen als Nederlands, rekenen en burgerschap.

Voor wie is praktijkleren bedoeld?
Praktijkleren is bedoeld voor mensen die graag met hun handen werken maar geen startkwalificatie (diploma MBO niveau 2, Havo, VWO) hebben. Deze groep kan of wil vaak niet meer naar school, daar kunnen tientallen redenen voor zijn. Maar via praktijkleren kunnen zij bij deelnemende werkgevers hun MBO-praktijkverklaring niveau 1 of 2 halen. Zo krijgt deze groep perspectief op duurzaam werk.

Wie doen er mee?
De Pilot Praktijkleren met de MBO-praktijkverklaring wordt in arbeidsmarkt Regio Foodvalley georganiseerd door: Aeres, ROC A12/Dulon College, Rosa Novum, Leger des Heils, Restore, ’s Heeren Loo, Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley, Leerwerkloket Regio Foodvalley, UWV, Werkkracht, gemeenten uit de arbeidsmarkt Regio Foodvalley, de Programmaraad en SBB. De pilot richt zich op de sectoren Groen, Facilitair en Logistiek.