De groene muur is in opkomst

Verticale begroeiing is de afgelopen jaren sterk in opkomst gekomen. Die groei is onder meer zichtbaar in de stad, waar steeds meer balkons van een groene muur voorzien worden. Dat is een goede ontwikkeling. De gevels zorgen in de eerste plaats voor extra woongenot, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de stad. Daarnaast wordt fijnstof afgevangen en heeft een groene gevel een verkoelende werking op de omgeving.

Groene muur is architectonisch hoogstandje

Maar de groene muur is tegelijkertijd ook nog relatief nieuw. U kunt zich er dus mee onderscheiden. Verticaal groen wordt door topontwerpers steeds vaker toegepast als architectonische bouwsteen. Het levert spraakmakende ontwerpen op, waarbij lijnenspel en architectuur naadloos samenkomen, zowel in binnenruimtes als buitenruimtes. Zo wordt een groene muur dus letterlijk en figuurlijk een architectonisch hoogstandje. Benieuwd naar enkele voorbeelden? Informeer gerust bij onze tuinontwerpers. We zijn u natuurlijk ook graag van dienst bij het ontwerpen en realiseren van een groene muur.

Onze toegevoegde waarde

De groene muur is in opkomst. De Koninklijke Ginkel Groep heeft inmiddels een ruime expertise op dit thema. We zijn in staat om voor specifieke situaties optimale oplossingen aan te dragen. Ook kunt u natuurlijk bij ons terecht voor diverse modulaire systemen, die gevuld worden met lichtgewicht substraat, een drainagesysteem en beplanting. Water en meststoffen worden volautomatisch toegevoegd via zogenoemde dripleidingen. Het druppelbevloeiingssysteem wordt vaak op afstand bestuurd. Uiteraard kunt u voor het onderhoud van verticaal groen een beroep op ons doen. Zo heeft u weinig omkijken naar de groene muur, maar kunt u wel optimaal genieten. Interesse in een groene muur of onderhoud van uw groenen muur, neem dan contact met ons op.

Walter van de Werken
70 groene gevels

contact met de expert: Walter van de Werken

Gebouwen worden verticale tuinen

contact met de expert: Leo van Dalen