T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Bert van Polen

Bert van Polen
Projectadviseur

T: 06 - 49 41 06 66
E: b.vanpolen@piusfloris.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Boomaanplant en verplant

Toekomst van bomen

Wie vertrouwen heeft in de toekomst plant een boom. In het plantseizoen gaan de European Tree Workers samen met de vakbekwame hoveniers van de Koninklijke Ginkel Groep aan de slag.  Als de juiste boomkeuze is bepaald, onze adviseurs kunnen u daarbij terzijde staan, volgt een bezoek aan een  gerenommeerde kweker. Daar worden, al dan niet met de opdrachtgever samen, de bomen geselecteerd. Als het grondwerk is uitgevoerd, worden de bomen op locatie afgeleverd en zo veel mogelijk dezelfde dag geplant. Als het om grote aantallen gaat worden de bomen ter plaatse  afgedekt en/of ingekuild. De kluiten kunnen dan niet uitdrogen. Ronde de plantplaats wordt bij iedere boom Tree Saver Transplant gebruikt, deze mycorrhiza wortelschimmel vergroot de aanslagkans. Tijdens het planten is de juiste plantdiepte vooral van groot belang.

Te diep planten is voor bomen funest

Te diep planten van bomen is bijna altijd funest, maar wordt pas na 2 á 3 jaar opgemerkt. Verankering van de bomen gebeurd altijd met duurzame materialen. Kastanje palen met jute boomband of gerecycled (kunststof) materiaal, maar ook onbehandeld Europees fijnspar, afhankelijk van de vraag vanuit de klant en/of bestek. Drainagebuis als zuurstof voorziening en watergeefranden zijn van materialen die na een aantal jaren vergaan. Door een goede voorbereiding, het juiste planten en een gedegen nazorg, zal er erg weinig uitval plaatsvinden.

Duurzaam hergebruik van bomen

Hergebruik van bomen is duurzaam. Omzagen is niet altijd de beste optie, verplanten wel. Om een boom succesvol te verplanten zijn een aantal zaken van groot belang, voorop staat de kennis van het verplanten. Pius Floris Boomverzorging heeft de afgelopen 20 jaar de nodige ervaring opgebouwd.

Verplantbaarheidsonderzoek

Een verplantbaarheidsonderzoek is de beste start voor een succesvolle verplanting. Is de boom gezond, hoe is het wortelpakket en de kroon opgebouwd, vormen kabels en leidingen geen belemmering, welke methode moet gehanteerd worden, zijn belangrijke items.

Hoe veel tijd is beschikbaar, kan de boom goed voorbereid worden en is een goede nieuwe plantplaats mogelijk, moet ook in kaart worden gebracht.

Voordelen van verplanten

Verplanten van bomen kan ook een goede bezuinigingsmaatregel zijn. Bomen die in het verleden te dicht opeen zijn geplant, kunnen opgenomen worden en geven op de nieuwe locatie hetzelfde beeld. De investering van jaren gaat daarbij niet verloren. Met de juiste nazorg van 3-5 jaar, wordt de verplanting een gegarandeerd succes.

Neem contact op met onze adviseur, voor advies over boomverzorging en het verplanten en aanplanten van bomen.

Foto's van Boomaanplant en verplant

Labels voor deze dienst:

Boomverzorging

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam