Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Bert van Polen

Bert van Polen
Projectadviseur

T: 06 - 49 41 06 66
E: b.vanpolen@piusfloris.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Boomverzorging

Boomverzorging is van essentieel belang voor de gezondheid van de boom. Het uitgangspunt bij boomverzorging is:  ‘Lang leven de bomen.’  

Wat is boomverzorging?

Snoeiwerkzaamheden is één van de hoofdtaken binnen het boomonderhoud. Van jeugd snoei bij jonge bomen tot uitdunsnoei bij volwassen bomen. Deze laatste methode is door Pius Floris zelf ontwikkeld. Uitdunsnoei houdt de boom in balans, de groei en wortelontwikkeling worden hierdoor gewaarborgd. En indien de bodemkwaliteit te wensen overlaat, wordt gebruik gemaakt van de TFI methode.

De noodzaak van boomverzorging

Boomverzorging is een prachtig vak, het zijn de bomen immers die grote invloed hebben op onze gezondheid. Maar om bomen gezond te houden is verzorging noodzakelijk!

De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

‘Lang leven de bomen’ is dus meer dan zomaar een slogan. Het is een belofte aan u en aan de generaties na ons!
Een boom planten is een belangrijke investering, het draagt bij aan de leefbaarheid van onze leefomgeving. Zonder het juiste onderhoud is de investering voor niets geweest. De ervaren European Tree Workers van Pius Floris Boomverzorging gaan iedere dag op pad om dat te verzorgen, volgens het eigen ontwikkelde ZorgFasenplan. De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

Naast het water geven en bemesten van aangeplante en/of verplante bomen, is het monitoren in zijn algemeenheid van groot belang. Hoe is het vochtgehalte en de zuurstof voorziening in de grond, met gedegen apparatuur wordt dit regelmatig gemeten en gerapporteerd. Het uitvoeren van een boomveiligheidscontrole, eventueel aangevuld met nader technisch onderzoek, draagt ook zeker bij aan een gezond bomenbestand.

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal (1)Ervaren boomverzorgers

Onze boomverzorgers hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van bomen. Boomverzorging is belangrijk voor de gezondheid van de bomen, om de bomen de juiste verzorging te bieden voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Om het eenvoudig te maken, hebben we in samenspraak met onze klanten Boomcomplet ontwikkeld. Met Boomcompleet neemt de Koninklijke Ginkel Groep het totale boomonderhoud over, voor een periode van tien jaar, voor een vastgesteld bedrag. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent.

Projecten van Boomverzorging:

Op de kwekerij van Gebr. Van den Berk zijn deze week de meerstammige heesters geselecteerd voor de gevels van de woontoren BSH20a te Amsterdam. Buiksloterham kavel 20a is een gebouw waarbij alles draait om circulariteit. Zo wordt bijvoorbeeld de constructie van de 45 m1 hoge toren geheel opgetrokken uit Europees loofhout. Door houten kolommen slim te combineren met houten dragende wanden wordt het mogelijk een gebouw van deze hoogte te realiseren. BSH20a wordt daarmee anderhalf keer hoger dan Nederlands huidige hoogste houten gebouw. De houten woontoren wordt beplant met 28 grote meerstammige heesters en 31 gevelvlakken met klimplanten. De platte daken worden afgewerkt met waterbufferende groendaken in combinatie met PV-panelen. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert ook de geleidingsconstructies voor de klimplanten en er wordt een innovatief waterbesparend watergeefsysteem aangebracht, waarmee de beplanting onder deze  extreme omstandigheden kan blijven floreren. Als groeimedium dient een beproefde systeem-opbouw van Optigroen dak- en gevelbegroeiing. De groene elementen spelen een belangrijke rol bij het behalen van de circulariteitsdoelstelling. Toegepaste materialen zijn daarbij zorgvuldig gekozen op maximaal gebruik van hergebruikte materialen en/of hernieuwbare grondstoffen. De realisatie van het complex start medio half 2018. De oplevering wordt verwacht half 2019. Komende winter zullen meerstammige heesters in airpot worden gezet. Deze planten worden vervolgens door Gebr. Van den Berk een jaar verder voorgekweekt, zodat het planten van de grote heesters ook hartje zomer mogelijk is.

Onlangs heeft Pius Floris Boomverzorging 2 zware Platanen schuin geplant in een kunstwerk, dat noemen zij ook wel 'kunst met bomen'. Op de Ibisdreef in Utrecht Overvecht is een nieuw scholencomplex gebouwd. De Mattheusschool en de Openbare Basisschool Overvecht maken beide gebruik van dit gebouw. De twee kunstenaars Bouke Groen en Jerke Mulder bedachten een amfitheater, bestaande uit twee trappen. Daarin staan 2 Platanen schuin geplant zodat de kruinen met elkaar versmelten. Dit als symbool voor de samenkomst van de 2 scholen. Gebr. Van den Berk heeft de twee bomen in de maat 60-70 cm geleverd.    

Op basis van een UAV-gecombineerde contractvorm heeft de Ginkel Groep samen met Parklaan Landschapsarchitecten het project grachtenzone van Groenlo vormgegeven. De uitstraling van Vestingstad Groenlo is hiermee versterkt. Aan de Vestingzijde is hierbij gekozen voor een strakke uitstraling met beukenhagen als borstwering en grote bomen. Aan de buitenzijde van de gracht is daarentegen juist voor een landschappelijke parkinrichting gekozen met natuurontwikkeling, vaste plantenborders en organische vormen. Aan de landschapszijde is speciale aandacht besteed aan biodiversiteit. Door het aanbrengen van grote delen Heem-natuurontwikkeling, gevarieerde vaste plantenborders en faunavoorzieningen waaronder een speciaal ontworpen dierentil wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Deze zone kan daarbij tevens gebruikt worden voor educatie van scholen.

Boomverzorging, meer dan snoeien alleen! Bij de term Boomverzorging denkt men vaak aan het snoeien of kappen van bomen maar dat deze activiteit veel meer behelst willen we graag duidelijk maken aan de hand van enkele actuele werkzaamheden. Boomtrekproef In opdracht van Foreest Groen Consult heeft Pius Floris Boomverzorging Veenendaal en Amsterdam een boomtrekproef uitgevoerd bij een monumentale rode beuk in Velp. De boom staat op een terp en heeft aantastingen onderaan de stam en hoger in de kroon. Mede daardoor loopt de conditie terug. De windworpgevoeligheid is binnen de marges. De boom kan, mits de adviezen worden opgevolgd, nog vele jaren mee!! Met de boomtrekproef wordt door middel van een lier hoog in de boom flinke storm gesimuleerd. Hierbij analyseren wij met behulp van gevoelige apparatuur de breukveiligheid van de stam en de standvastigheid van de wortelkluit.   Groeiplaatsverbetering In opdracht van de gemeente Harderwijk is begonnen met de groeiplaats verbetering bij 49 stuks lindebomen op de Vischmarkt. TFI injecteert 105 liter substraat per boom. Het substraat bestaat uit wormencompost, perlite, biovin en mycorrhizae sporen. Verder worden nog 4 beluchting kokers per boom aangebracht. Eén hele slechte boom wordt vervangen en krijgt een nieuwe groeiplaats van 35 m3 bestaande uit Substrado BBV in combinatie met een krattensysteem.   Boomverplanting In de nacht van 24 op 25 maart vond in Utrecht een bijzondere boomverplanting plaats door de Ginkel Groep - Pius Floris Boomverzorging. Het betreft drie zeldzame stekelbomen (wetenschappelijke naam: Kalopanax septemlobus) aangeplant. Het zijn bijzondere bomen. Middelgroot van formaat met dikke takken die zwaar bezet zijn met forse stekels. Van nature komt deze soort voor in Noordoost-Azie. In Nederland zie je ze niet vaak. Deze unieke soort werd door de Zweed Carl Peter Thunberg, VOC chirurg en natuuronderzoeker, voor het eerst beschreven in zijn reisverslag van 1770 – 1779. De drie stekelbomen zijn een cadeau van R. Creators (een samenwerking tussen Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) aan de stichting Zuilen en Vecht. De bomen worden in opdracht van R. Creators door Koninklijke Ginkel Groep verplaatst naar de Springertuin Zuilen. De bomen komen van het binnenterrein van de voormalige Knoopkazerne waar ze in de zeventiger jaren zijn aangeplant. Nu vindt daar een herontwikkeling plaats en hierdoor moeten deze mooie, bijzondere bomen het veld ruimen. Door herplaatsing in de Springertuin kunnen de bomen behouden blijven. De verplaatsing is een opmerkelijke operatie. Vanwege het bijzondere transport dat nodig is, vindt het plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Diezelfde nacht nog worden de bomen geplaatst in de Springertuin.  

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam