T 0318 51 90 39

Boomverzorging

Boomverzorging is van essentieel belang voor de gezondheid van de boom. Het uitgangspunt bij boomverzorging is:  ‘Lang leven de bomen.’

Wat is boomverzorging?

Snoeiwerkzaamheden is één van de hoofdtaken binnen het boomonderhoud. Van jeugd snoei bij jonge bomen tot uitdunsnoei bij volwassen bomen. Deze laatste methode is door Pius Floris zelf ontwikkeld. Uitdunsnoei houdt de boom in balans, de groei en wortelontwikkeling worden hierdoor gewaarborgd. En indien de bodemkwaliteit te wensen overlaat, wordt gebruik gemaakt van de TFI methode.

De noodzaak van boomverzorging

Boomverzorging is een prachtig vak, het zijn de bomen immers die grote invloed hebben op onze gezondheid. Maar om bomen gezond te houden is verzorging noodzakelijk!

De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

‘Lang leven de bomen’ is dus meer dan zomaar een slogan. Het is een belofte aan u en aan de generaties na ons!
Een boom planten is een belangrijke investering, het draagt bij aan de leefbaarheid van onze leefomgeving. Zonder het juiste onderhoud is de investering voor niets geweest. De ervaren European Tree Workers van Pius Floris Boomverzorging gaan iedere dag op pad om dat te verzorgen, volgens het eigen ontwikkelde ZorgFasenplan. De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

Naast het water geven en bemesten van aangeplante en/of verplante bomen, is het monitoren in zijn algemeenheid van groot belang. Hoe is het vochtgehalte en de zuurstof voorziening in de grond, met gedegen apparatuur wordt dit regelmatig gemeten en gerapporteerd. Het uitvoeren van een boomveiligheidscontrole, eventueel aangevuld met nader technisch onderzoek, draagt ook zeker bij aan een gezond bomenbestand.

Ervaren boomverzorgers

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal 11 300x200 - Boomverzorging

Onze boomverzorgers hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van bomen. Boomverzorging is belangrijk voor de gezondheid van de bomen.
Om de bomen de juiste verzorging te bieden, voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Om het eenvoudig te maken, hebben we in samenspraak met onze klanten Boomcompleet ontwikkeld. Met Boomcompleet neemt de Koninklijke Ginkel Groep het totale boomonderhoud over, voor een periode van tien jaar, voor een vastgesteld bedrag. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent.

Contactpersoon

Bert van Polen portret 150x150 - Boomverzorging

Bert van Polen
Projectadviseur

T: 06 - 49 41 06 66
E: b.vanpolen@piusfloris.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?