Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Bert van Polen

Neem contact met mij op als u vragen heeft over Boomverzorging.

Bert van Polen | Projectadviseur

T: 06 - 49 41 06 66
E: b.vanpolen@piusfloris.nl

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Boomverzorging is van essentieel belang voor de gezondheid van de boom. Het uitgangspunt bij boomverzorging is:  ‘Lang leven de bomen.’  

Wat is boomverzorging?

Snoeiwerkzaamheden is één van de hoofdtaken binnen het boomonderhoud. Van jeugd snoei bij jonge bomen tot uitdunsnoei bij volwassen bomen. Deze laatste methode is door Pius Floris zelf ontwikkeld. Uitdunsnoei houdt de boom in balans, de groei en wortelontwikkeling worden hierdoor gewaarborgd. En indien de bodemkwaliteit te wensen overlaat, wordt gebruik gemaakt van de TFI methode.

De noodzaak van boomverzorging

Boomverzorging is een prachtig vak, het zijn de bomen immers die grote invloed hebben op onze gezondheid. Maar om bomen gezond te houden is verzorging noodzakelijk!

De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

‘Lang leven de bomen’ is dus meer dan zomaar een slogan. Het is een belofte aan u en aan de generaties na ons!
Een boom planten is een belangrijke investering, het draagt bij aan de leefbaarheid van onze leefomgeving. Zonder het juiste onderhoud is de investering voor niets geweest. De ervaren European Tree Workers van Pius Floris Boomverzorging gaan iedere dag op pad om dat te verzorgen, volgens het eigen ontwikkelde ZorgFasenplan. De Koninklijke Ginkel Groep werkt volgens het Pius Floris-concept waar Onderzoek, Advies en Uitvoering aan de basis staan voor een optimaal bomenbeheersplan. Het uitgangspunt is om bomen die aandacht te geven die ze verdienen en daardoor langer gezond te houden.

Naast het water geven en bemesten van aangeplante en/of verplante bomen, is het monitoren in zijn algemeenheid van groot belang. Hoe is het vochtgehalte en de zuurstof voorziening in de grond, met gedegen apparatuur wordt dit regelmatig gemeten en gerapporteerd. Het uitvoeren van een boomveiligheidscontrole, eventueel aangevuld met nader technisch onderzoek, draagt ook zeker bij aan een gezond bomenbestand.

Pius Floris Boomverzorging Veenendaal (1)Ervaren boomverzorgers

Onze boomverzorgers hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van bomen. Boomverzorging is belangrijk voor de gezondheid van de bomen, om de bomen de juiste verzorging te bieden voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Om het eenvoudig te maken, hebben we in samenspraak met onze klanten Boomcomplet ontwikkeld. Met Boomcompleet neemt de Koninklijke Ginkel Groep het totale boomonderhoud over, voor een periode van tien jaar, voor een vastgesteld bedrag. Zo weet u gelijk waar u aan toe bent.

Projecten Boomverzorging

Bekijk alle projecten

Datum: 17-03-2017

Onlangs heeft Pius Floris Boomverzorging 2 zware Platanen schuin geplant in een kunstwerk, dat noemen zij ook wel 'kunst met bomen'. Op de Ibisdreef in Utrecht Overvecht is een nieuw scholencomplex gebouwd. De Mattheusschool en de Openbare Basisschool Overvecht maken beide gebruik van dit gebouw. De twee kunstenaars Bouke Groen en Jerke Mulder bedachten een amfitheater, bestaande uit twee trappen. Daarin staan 2 Platanen schuin geplant zodat de kruinen met elkaar versmelten. Dit als symbool voor de samenkomst van de 2 scholen. Gebr. Van den Berk heeft de twee bomen in de maat 60-70 cm geleverd.     Lees meer...

Datum: 25-07-2016

Op basis van een UAV-gecombineerde contractvorm heeft de Ginkel Groep samen met Parklaan Landschapsarchitecten het project grachtenzone van Groenlo vormgegeven. De uitstraling van Vestingstad Groenlo is hiermee versterkt. Aan de Vestingzijde is hierbij gekozen voor een strakke uitstraling met beukenhagen als borstwering en grote bomen. Aan de buitenzijde van de gracht is daarentegen juist voor een landschappelijke parkinrichting gekozen met natuurontwikkeling, vaste plantenborders en organische vormen. Aan de landschapszijde is speciale aandacht besteed aan biodiversiteit. Door het aanbrengen van grote delen Heem-natuurontwikkeling, gevarieerde vaste plantenborders en faunavoorzieningen waaronder een speciaal ontworpen dierentil wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Deze zone kan daarbij tevens gebruikt worden voor educatie van scholen. Lees meer...

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam