T 0318 51 90 39
Sedumdak

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak. Het is een dak dat is begroeid met sedum, dit zijn vetplantjes. Deze plantjes kunnen erg goed tegen droogte, maar ook heel vochtige periodes kunnen ze goed hebben. De felle zon is tevens geen probleem voor deze vetplantjes. Een sedumdak wordt ook wel een groendak genoemd. Dit valt onder de extensieve daken, dit zijn daken met een maximale opbouw van 15 centimeter waarbij de beplanting niet hoger is dan 50 centimeter.

Sedumdak voordelen

Behalve het fraaie aanzicht zitten er nog veel meer voordelen aan een sedumdak. Ze beschermen uw dak namelijk tegen alle weersomstandigheden en dragen zo bij aan de duurzaamheid van uw dak. Dit kan er voor zorgen dat dakbedekking twee tot drie keer langer meegaat.  

Het voordeel van sedum ten opzichte van andere dakbedekking is dat de plant nauwelijks onderhoud nodig heeft en erg sterk is. Sedum is niet dood te krijgen. De sedumplant als dakbedekking werkt ook isolerend. In de winter beschermt het tegen de kou en in de zomer houdt het de warmte tegen. Het laatste grote voordeel van sedumdaken is dat het een geluidsisolerende werking heeft.

Een sedumdak hoeft niet alleen praktisch te zijn, maar kan er ook heel mooi uitzien. U kunt bijvoorbeeld meerdere kleuren gebruiken en zo een patroon vormen, er zijn immers meer dan 250 soorten sedumplanten. Ook kunt u de sedum combineren met kiezels of gras. Zo kunt u eigenlijk een tuintje creëren op uw dak.

Voor welke daken is een sedumdak geschikt?

Sedumplantjes zijn voor zowel platte als schuine daken geschikt. Een sedumdak kan gecreëerd worden op een huis, een schuur of een garage. Wel is het belangrijk dat het dak de juiste draagcapaciteit heeft. Dit kan een specialist goed beoordelen. Over het algemeen is bijna elk dak geschikt om een sedum dak van te maken, mits de draagcapaciteit hoog genoeg is.\

Interesse in een sedumdak?

Heeft u interesse in een Sedumdak? Klik hier voor informatie of neem contact met ons op! Dan beantwoorden wij uw vragen zo zorgvuldig mogelijk.

Contactformulier:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.