T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Bart Dijkman

Bart Dijkman
Vestigingsleider

T: 06 - 53 64 73 22
E: bdijkman@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Groene gevels binnen

Een groene gevel binnen als fraaie eyecatcher

Verticale plantenwanden, levend groene muren, groene gevels binnen, groene schilderijen of moswanden creëren een maximale beleving van groen in de binnenruimte.

Een groene binnengevel is een blikvanger

Met een groenwand in uw gebouw of woning creëert u tegelijk een rustpunt én een fraaie eyecatcher. Uitgekiende plantencombinaties smelten we samen tot een afwisselende dromerige jungle-sfeer, een strak architectonisch groenpatroon of een veelkleurig groen schilderij.

Binnenklimaat groene gevel

Groenwanden zijn echter niet alleen mooi, maar dragen door de luchtzuiverende werking bij aan een aangenaam binnenklimaat. Tevens leveren groenwanden een belangrijke bijdrage aan de juiste luchtvochtigheid in een gebouw. Groenwanden verhogen de arbeidsproductiviteit en nemen door hun rustgevende invloed stress weg.

Opbouw groene wand

Groenwanden bestaan samengevat uit: ophangrails, voorbegroeide panelen; randafwerklijsten en goten om restwater op te vangen. De plantpanelen zijn samengesteld uit een strakke omlijsting met hierin steenwol, een HDPE weefselomhulling en beplantingen.
Een luchtspouw achter de panelen zorgt ervoor dat de achterwand droog blijft.

Irrigatiesysteem

Water en meststoffen worden volautomatisch toegevoegd middels druppelleidingen en het hierbij horende irrigatiesysteem. Bij hele grote groenwanden wordt gebruik gemaakt van een web-based irrigatiesysteem waarmee de plantenwand 24/7 op afstand worden gemonitord.

Onderhoud van een groene gevel

Het onderhoud van groene binnenwanden is specialisten werk. De Koninklijke Ginkel Groep heeft meer dan 60 aangelegde groene binnengevels in onderhoud en bezit de kennis om uw groenwand blijvend in topconditie te houden. Zodat u kunt blijven genieten!

Garantie

Het totale proces van technische engineering en ontwerp, beplantingsplan, voorkweken plantpanelen, montage, oplevering tot en met het all-inclusive onderhoud kunnen wij voor u verzorgen. Totale ontzorging op alle disciplines en dat met een totale projectgarantie.

Afhankelijk van het type groenwand kan dit oplopen tot wel tien jaar.

Foto's van Groene gevels binnen

Labels voor deze dienst:

Interieurbeplanting

Groene gevels

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam