Terug naar diensten

Binnenbeplanting

Binnenbeplanting omvat allerlei soorten inpandig groen. Traditioneel ging het vaak om planten in potten en bakken. Nu gaat het steeds vaker om vernieuwende toepassingen met bijvoorbeeld geautomatiseerde watergeefsystemen. Groene elementen worden gebruikt om ruimten in te delen en werkplekken te creëren. En steeds vaker wordt groen volledige geïntegreerd in een gebouw. Je ziet dan overal beplanting, aan wanden, in potten en groene elementen, of vrij hangend in de ruimte.

Waarom binnenbeplanting?

De rol van de kantooromgeving verandert. We verwachten er meer van dan vroeger. De kantooromgeving moet prettig zijn om in te werken, representatief zijn en ook duurzaam. Binnenbepanting doet op al deze terreinen een flinke duit in het zakje. Lees daar meer over op onze themapagina groen en binnenklimaat.

Binnenbeplanting

Bekijk onze inpandige projecten en oplossingen.

De diversiteit aan projecten die de Koninklijke Ginkel Groep maakt en onderhoudt is groot. Bekijk hieronder een selectie van gerealiseerde projecten.

Welk gebouw is geschikt?

Eigenlijk is elke ruimte geschikt voor beplanting. De wijze waarop beplanting kan worden verwerkt moet wel per ruimte worden bepaald. Bij nieuwbouw is in principe alles mogelijk, zeker als de architect rekening houdt met de toepassing van groen. Want licht, locatie en beschikbaarheid van water zijn natuurlijk belangrijk voor beplanting. De Koninklijke Ginkel Groep realiseert binnengroen in kantoorgebouwen, zorginstellingen, hotels, winkels, scholen, fabriekshallen en bij particulieren.

Welke beplanting is geschikt?

Welke beplanting wordt geselecteerd, hangt af  van de wensen van de klant, het doel van de beplanting en locatiegebonden factoren. Er is een groot assortiment beschikbaar. Natuurlijk is de esthetische waarde van de beplanting van belang. Maar beplanting in een gebouw heeft ook functionele doelen. Denk aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het thermisch comfort in een gebouw.

Onderhoud

De Koninklijke Ginkel Groep legt niet alleen binnen groen aan, we onderhouden het ook.  Zo wordt u volledig ontzorgd en blijft de beplanting vitaal en mooi. Lees hier meer over hoe wij groenonderhoud en beheer aanpakken.

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Bart Dijkman en adviseer u graag