T 0318 51 90 39

Natuurontwikkeling

Natuurontwikkeling in de gebouwde omgeving

De Koninklijke Ginkel Groep is licentiehouder van HEEM Natuurontwikkeling, onderdeel van Ciran Nederland BV het kenniscentrum op het gebied van Natuur in de gebouwde omgeving.

Belangrijk onderdeel van dit kenniscentrum is het ontwikkelen van inheemse, autochtone natuurlijke vegetaties in de directe leefomgeving van mensen. Hierdoor wordt de biodiversiteit in de stedelijke omgeving versterkt. Daarnaast draagt het ontwikkelen van natuur bij aan de natuurbeleving van mensen en nodigt het uit tot bewegen en buiten spelen!

Door de vordering van de natuurontwikkeling van HEEM en de Koninklijke Ginkel Groep krijg je nu dat mensen de natuurontwikkeling meer gaan waarderen. De overheid is nu al een paar jaar bezig met een groenvisie. Dit doen ze om de steden groener te krijgen. Deze Groenvisie is een vorm van natuurontwikkeling waar de Koninklijke Ginkel Groep profijt van heeft. Niet alleen de Koninklijke Ginkel Groep maar ook alle andere hoveniers hebben hier profijt aan. Dit zorgt ervoor dat er door de jaren heen steeds meer natuurontwikkeling komt in de steden. Het is niet zo zeer dat er per stad meer ‘groen’ komt. Het is zo dat als een stad zich uitbreidt, dat er meer ‘groen’ moet komen. Dit heeft ermee te maken dat de stad relatief een bepaalde hoeveelheid ‘groen’ moet hebben.

Uit het onderzoek van Alterra blijkt dat een groenere leefomgeving ervoor zorgt dat mensen die er wonen zichzelf ook gezonder gaan voelen. Dit kennisinstituut laat via dit onderzoek zien dat wij onze samenleving groener moeten gaan indelen.

Bekijk ook de natuurprojecten van de Koninklijke Ginkel Groep dan krijgt u een inzicht in wat de Koninklijke Ginkel Groep doet aan de natuurontwikkeling. Daarnaast ziet u wat wij voor u kunnen doen voor uw kantoor of huis en tuin.

Ecologische vraagstukken

Ciran biedt naast het ontwikkelen van inheemse kruidenvegetaties, ook advies en ondersteuning aan bij ecologische vraagstukken. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Het uitvoeren van quick scans flora & fauna
  • Natuurtechnisch advies
  • BREEAM beoordeling van plannen

Meer over natuurontwikkeling

Wilt u meer weten over natuurontwikkeling bij de Koninklijke Ginkel Groep, of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Biodiversiteit

Biodiversiteit staat voor de graad van verscheidenheid aan levensvormen. De verschillende soorten op aarde houden de natuur in balans. Veel verschillende soorten en typen groen in de stad, zorgen voor een hoge biodiversiteit. Hoe gevarieerder het aanbod aan groen, des te meer leven het aan zal trekken.

Veel bestuivende insecten en een gevarieerd aanbod aan groen scheppen op hun beurt weer een voedselbron voor vogels en andere dieren. Bestuivers (en bestuiving) vormen dus een belangrijke schakel in ecosystemen en zijn daarmee essentieel voor de biodiversiteit.

Contactpersoon

Mark Rotteveel portret 150x150 - Natuurontwikkeling

Mark Rotteveel
Projectadviseur

T: 06 - 51 22 38 03
E: mrotteveel@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?