Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Natuurontwikkeling in de gebouwde omgeving

De Koninklijke Ginkel Groep is licentiehouder van HEEM Natuurontwikkeling, onderdeel van Ciran Nederland BV het kenniscentrum op het gebied van Natuur in de gebouwde omgeving.

Belangrijk onderdeel van dit kenniscentrum is het ontwikkelen van inheemse, autochtone natuurlijke vegetaties in de directe leefomgeving van mensen. Hierdoor wordt de biodiversiteit in de stedelijke omgeving versterkt. Daarnaast draagt het ontwikkelen van natuur bij aan de natuurbeleving van mensen en nodigt het uit tot bewegen en buiten spelen!

Door de vordering van de natuurontwikkeling van HEEM en de Koninklijke Ginkel Groep krijg je nu dat mensen de natuurontwikkeling meer gaan waarderen. De overheid is nu al een paar jaar bezig met een groenvisie. Dit doen ze om de steden groener te krijgen. Deze Groenvisie is een vorm van natuurontwikkeling waar de Koninklijke Ginkel Groep profijt van heeft. Niet alleen de Koninklijke Ginkel Groep maar ook alle andere hoveniers hebben hier profijt aan. Dit zorgt ervoor dat er door de jaren heen steeds meer natuurontwikkeling komt in de steden. Het is niet zo zeer dat er per stad meer ‘groen’ komt. Het is zo dat als een stad zich uitbreidt, dat er meer ‘groen’ moet komen. Dit heeft ermee te maken dat de stad relatief een bepaalde hoeveelheid ‘groen’ moet hebben.

Uit het onderzoek van Alterra blijkt dat een groenere leefomgeving ervoor zorgt dat mensen die er wonen zichzelf ook gezonder gaan voelen. Dit kennisinstituut laat via dit onderzoek zien dat wij onze samenleving groener moeten gaan indelen.

Bekijk ook de natuurprojecten van de Koninklijke Ginkel Groep dan krijgt u een inzicht in wat de Koninklijke Ginkel Groep doet aan de natuurontwikkeling. Daarnaast ziet u wat wij voor u kunnen doen voor uw kantoor of huis en tuin.

Ecologische vraagstukken

Ciran biedt naast het ontwikkelen van inheemse kruidenvegetaties, ook advies en ondersteuning aan bij ecologische vraagstukken. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Het uitvoeren van quick scans flora & fauna
  • Natuurtechnisch advies
  • BREEAM beoordeling van plannen

Meer over natuurontwikkeling

Wilt u meer weten over natuurontwikkeling bij de Koninklijke Ginkel Groep, of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Projecten Natuurontwikkeling

Bekijk alle projecten

Datum: 15-06-2017

Biodiversiteit in de stedelijke omgeving wordt steeds belangrijker, de Koninklijke Ginkel Groep heeft met HEEM een geweldig product om meer inheemse vegetaties toe te passen. Als daar specifieke bollenmengels aan worden toegevoegd dan wordt de waarde van de vegetatie en dus biodiversiteit nog groter! Zo ontstaat er een langere bloeiperiode en wordt de seizoen beleving versterkt. Daarbij vraagt het nauwelijks meer onderhoud, zeer interessant dus. In de gemeente Soest heeft de Ginkel Groep in samenwerking met Jac. Uittenbogaard het concept HEEM en bollen toegepast. De vraag van de gemeente Soest was om een vegetatie te creëren met veel biodiversiteit, dus aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Er is gekozen voor een combinatie tussen bollen met een natuurlijke uitstraling en een ecologische HEEM-vegetatie. Het resultaat is verbluffend; bijna jaarrond een afwisselend beeld door bloei van voorjaar tot najaar. Meer informatie over dit concept: flyer Heem en bollen   Lees meer...

Datum: 07-06-2017

In Bergschenhoek ligt het natuur- en recreatiegebied Hoge Bergsche bos. De heuvels in dit gebied zijn van oorsprong oude afvalbergen. De afdeklaag van een van de heuvels bleek te dun te zijn en dat was de aanleiding om dit gebied te herinrichten. Het aanwezige bos op deze heuvel moest verwijderd worden om een nieuwe afdeklaag aan te brengen. De Koninklijke Ginkel Groep heeft in samenwerking met de Grondbank Nederland BV dit project gerealiseerd. Naast het verwijderen van het bos om het aanbrengen van een nieuwe afdeklaag mogelijk te maken is direct de kans aangegrepen om de recreatieve mogelijkheden te vergroten en een biodiversiteitsimpuls te geven aan het gebied. Volgens een ontwerp van Buiting Advies is een nieuw, ecologisch bos aangeplant. Daarnaast zijn diverse zichtlijnen ingevuld met bloemrijke Heem-kruidenvegetaties. In samenwerking met de MTB-vereniging en het aanwezige outdoorcentrum is een mountainbikeroute gerealiseerd.   Lees meer...

Labels voor deze dienst:

Openbare omgeving

Dit zeggen klanten over ons:

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam