Terug naar diensten

Uw tuin

Elke tuin is anders, elke tuinbezitter is anders. Het aanleggen of onderhouden van een tuin is dus altijd maatwerk. Soms moet een tuin- en landschapsarchitect worden ingeschakeld om de wensen, functies en materialen goed in een ontwerp te verwerken. Soms is een kleine renovatie genoeg om een tuin weer vitaal te maken. En de vraag is welke specialismen de tuin vraagt. Heeft u monumentale bomen in de tuin? Of denkt u na over een zwemvijver of over natuurlijk groen voor flora en fauna? De Koninklijke Ginkel Groep heeft alle specialismen in huis om uw wensen te realiseren en/of uw tuin te onderhouden.

Een biodiverse tuin: mooi en makkelijk

Met uw tuin kunt u een meehelpen aan een van de grote uitdagingen van onze tijd: biodiversiteit vergroten. Het mooie is dat dit schitterende tuinen oplevert en eenvoudig is om te realiseren.

De basis van een biodiverse tuin is dat de beplanting divers is en geschikt is voor bijen en vlinders. Dat levert tegelijkertijd een mooi bloeiend beeld op. Daarnaast is de verhouding tussen beplanting en bestrating minimaal 60% om 40% in een biodiverse tuin. Dat betekent dat er bestrating genoeg overblijft voor bijvoorbeeld uw terras.  En als het mogelijk is, levert het toevoegen van water nog meer biodiversiteit op.  Soms is het ook mogelijk om ‘loze ruimten’ te vergroenen. Denk aan de daken van schuurtjes en beplanting op balkons.

Aanleg van uw tuin

De wijze waarop de aanleg van een tuin wordt aangepakt, hangt af van de omvang en complexiteit. Bij wat grotere, complexere tuinen is een tuin- en landschapsarchitect betrokken. Hij of zij kan zowel het ontwerp als het beplantingsplan maken. Als u moeite hebt met het vinden van een architect, kan de Koninklijke Ginkel Groep een aantal tuin- en landschapsarchitecten aanbevelen.

Meestal maakt de architect een schetsontwerp om het gesprek over wensen, materialen en kosten goed te kunnen voeren. In een volgende fase wordt het ontwerp uitgewerkt en volgt de definitieve offerte. Tot slot volgt er een technische tekening voor de uitvoerende hoveniers.  Wilt u meer weten over hoe wij de aanleg van ons projecten aanpakken en organiseren? Bezoek dan onze pagina aanleg en realisatie.

Tuinen

Uitgevoerde projecten

Bekijk onze uitgevoerde projecten en oplossingen.

Onderhoud van uw tuin

Het onderhoud van een tuin is het behoud van een tuin. Goed onderhoud laat het ontwerp van de tuin in elk seizoen goed tot zijn recht komen. En met snoei en andere interventies blijven de beplanting en bomen mooi en vitaal. Er zijn veel particulieren en bedrijven die het onderhoud van hun tuin uitbesteden aan de Koninklijke Ginkel Groep. De redenen die daar aan ten grondslag liggen verschillen. Vaak is het gemak het belangrijkst. Onze klanten willen optimaal ontzorgd worden en weten dat de Koninklijke Ginkel Groep hun dit comfort kan bieden. Ook bieden we diverse extra’s met onze specialismen en kunnen we uw tuin ecologisch beheren. En misschien nog wel belangrijker: onze medewerkers zijn positieve, zorgvuldige en beleefde mensen die uw privacy hoog in het vaandel hebben. Wilt u meer weten over hoe wij de het onderhoud van ons projecten aanpakken en organiseren? Bezoek dan onze pagina groenonderhoud en beheer. 

Soorten onderhoud

De Koninklijke Ginkel Groep biedt verschillende vormen van tuinonderhoud aan:

 • 0-beurt
  Eenmalige, grote schoonmaak van de tuin.
 • Seizoensonderhoudsbeurt
  Vier onderhoudsbeurten per jaar, gericht op de werkzaamheden per jaargetijde. Denk aan snoeiwerk, hagen knippen, het plaatsen en verwijderen van pompen in zwemvijvers in het voorjaar en de winter, het doorblazen van de beregeningsinstallatie.
 • Periodiek onderhoud
  De Koninklijke Ginkel groep onderhoudt uw tuin volgens de gemaakte afspraken. Dit kan wekelijks, maandelijks gebeuren of op basis van beeld. In het laatste geval worden er geen frequenties afgesproken maar komen we als de tuin het vraagt maandelijks onderhoud.
 • Ontzorging van ouderen
  In het leven van velen komt er een moment dat de tuin teveel wordt. Maar verhuizen is niet altijd een aantrekkelijke of haalbare oplossing. Neem in zo’n geval contact op met de Koninklijke Ginkel Groep. We kunnen u vast een mooie maatwerkoplossing aanbieden.

Tuinontwerp

Bij ons is het mogelijk om uw tuin aan te laten leggen naar uw eigen ontwerp.
Daarnaast bieden wij u verschillende opties.

 • Onze collega vertaalt uw wens naar een schets.
 • Wij brengen u in contact met een architect. In de loop der jaren hebben wij goede contacten opgebouwd en weten wij precies bij welke tuinarchitect we uw wensen onder kunnen brengen.
 • Ook bieden wij u de mogelijkheid om via onze nieuwe tool een 3D tuinontwerp voor u te laten maken.

Deze 3D tool ontwerpt op basis van uw wensen een tuin die helemaal bij u past.

Advies van een projectadviseur
Advies van een projectadviseur

Ik ben Theo van den Dikkenberg en adviseer u graag