Deze tuin is als een schilderij die je vanuit iedere hoek kunt bewonderen, ontdekken en beleven

Een natuurinclusieve tuin met ruimte voor ontspanning en een fraaie architectuur, in samenwerking met tuin- en landschapsarchitect Martijn Tillema hebben we deze wens omgezet naar een droomtuin.

De moderne woning van de eigenaren is gelegen in een bosrijke omgeving in Noordwijkerhout. De ruimtes die grenzen aan de woning en de terrassen hebben we ingeplant met voornamelijk vaste planten die een weelderig karakter hebben. De vijver in de tuin heeft een geometrische vorm en versterkt de architectuur van de woning. Daarnaast biedt de vijver verkoeling en beleving.  In de randen van het perceel is een zoom van bosplantsoen aangeplant conform het stedenbouwkundig plan van het landgoed Sancta Maria waarop de woning gelegen is. De rijke keuze aan flora zorgt voor een hoge aantrekkingskracht op fauna. Naast de biodiversiteit is er voor de bewoners ieder jaargetijde veel te zien in eigen tuin en daarbuiten.
De slaapkamers op de eerste verdieping bieden toegang tot twee dakterrassen. Deze zijn ingericht met cortenstalen bakken en vaste beplanting voor natuurbeleving.

We danken onze opdrachtgever voor het vertrouwen om hun wens om te mogen zetten in een tuin die er, nog geen jaar na aanleg, prachtig uitziet. Daarnaast gaat onze dank uit naar Martijn Tillema die de wens heeft omgezet naar een ontwerp.

De tuin en villa staan beschreven in The Art of Living

Tuinaanleg: Van Ginkel West-Nederland
Aanleg vijver: Van Ginkel Veenendaal
Beeldmateriaal: The Art of Living, German Bourgeat & Jaro van Meerten