Het stadskantoor van de gemeente Venlo is een bijzonder gebouw, omdat het is ontworpen en gebouwd volgens het principe van Cradle to Cradle (C2C). Afval bestaat niet. Alle producten zijn een voedingsbodem voor iets nieuws. Producten worden zó ontworpen, dat na gebruik de grondstoffen weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

Stadskantoor Venlo is van binnen en buiten voorzien van prachtige groene componenten. De keuze voor de aanleg van het groen is destijds niet op ons gevallen. Nadat het groen niet wilde floreren, hebben we in 2019 het onderhoud van het groen op ons genomen, zowel binnen als buiten het pand. We hebben met name de waterafgifte en voeding aangepast. Na het eerste seizoen zag het groen er al veel vitaler uit. Na drie seizoenen met het juiste onderhoud is dit gebouw met recht een groene blikvanger in Venlo.

Gert staat 3 x 3 weken per jaar paraat om zorg te dragen voor de groene gevel en de daktuin. Klaas-Jan is er om de week een dag om alle planten en groene wanden binnen van de juiste zorg te voorzien.

Hoe werkt het nieuwe stadskantoor?
Het nieuwe stadskantoor zit vol met kleine en grote C2C oplossingen. Benieuwd naar deze oplossingen? Bekijk ze hier.