Als je in de lente wilt genieten van bloeiende bollen moet je er op tijd bij zijn. Oktober en november zijn namelijk de maanden om (voorjaarsbloeiende) bollen te planten. Zo geniet je straks al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. Plant dus nu narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. In het voorjaar kun je zomerbloeiende bollen gaan planten. Als je het goed aanpakt kun je zo maandenlang genieten van bloembollen in de tuin.

Kleur in de tuin zorgt voor een tevreden glimlach. Het is een niet alleen een lust voor het oog, het maakt alles ook meteen een stuk gezelliger. Sneeuwklokjes, krokussen, tulpen en hyacinten, het zijn allemaal echte smaakmakers na een koude winter én het teken dat de lente eraan komt.

Er zijn bollen in allerlei soorten en maten. De belangrijkste verdeling die we kunnen maken is dat er voorjaarsbloeiende bollen en zomerbloeiende bollen zijn.

Voorjaarsbloeiende bollen: narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Worden in het najaar geplant, het liefst vóór de eerste vorst.

Zomerbloeiende bollen (ook wel knollen genoemd): dahlia’s, anemonen, gladiolen en begonia’s worden in het voorjaar geplant, het liefst na de laatste nachtvorst.

Voor verschillende opdrachtgevers planten wij bloembollen, zo heeft de Koninklijke Ginkel Groep meer dan 80.000 bloembollen gepoot in de tuin van het Rijksmuseum. Wij kijken nu al weer uit naar het voorjaar!

Als we dan toch bezig zijn met de tuin dan kunnen we u ook helpen met het winterklaar maken! Informeer naar de mogelijkheden!