Erris was onderdeel van de derde generatie van ons familiebedrijf Koninklijke Ginkel Groep en was werkzaam van 1950 tot 1995. Hierna werd hij adviseur van zijn zoon en opvolger Wim.
Het familiebedrijf dat Erris leidde is opgericht door zijn grootvader in 1903. Na de Tweede wereldoorlog brak er voor het bedrijf een moeilijke periode aan. Daarom moest Erris al op 14-jarige leeftijd aan het werk in de bloemenwinkel aan de Kerkewijk in Veenendaal. Hij heeft hier nooit over geklaagd maar het verklaart zijn nieuwsgierigheid naar de wereld en zijn oneindige wil om te leren en zich te ontwikkelen.

Vanaf de jaren zestig begint het bedrijf, dat inmiddels bestaat uit een bloemenwinkel, een tuincentrum en het hoveniersbedrijf, te groeien. Samen met zijn vader en broers Wim en Theo brengt hij het bedrijf naar het 75-jarig bestaan dat wordt gevierd op een nieuwe locatie aan de Castor in Veenendaal.

Erris is druk met ontwikkeling van het bedrijf maar heeft ook bestuurlijke belangstelling. In 1990 neemt zijn zoon Wim de zaak over. De ruimte die daardoor ontstaat, geeft de bestuurlijke ambities van Erris vleugels. Hij wordt voorzitter van KTL maar belangrijker: hij brengt twee separate brancheorganisaties voor hoveniers bij elkaar. Dit leidt tot de oprichting van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners in 1994. Tijdens de viering van het 75-jarige bestaan van de hoveniersbranche wordt Erris benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Erris is zijn leven lang trots op deze onderscheiding en droeg het speldje bij elke passende gelegenheid.

Erris is voorzitter van de VHG tot 1999, is drie jaar voorzitter van de Europese brancheorganisatie de ELCA en voorzitter van het groene kenniscentrum Aequor in Ede. Daarnaast is hij vele jaren internationaal jurylid voor de Entente Florale: de verkiezing van de groenste stad en dorp van Europa. Jaarlijks bezoekt hij met de jury vele landen in Europa en hij geniet hier enorm van. Uiteindelijk blijkt deze periode een mooie afsluiting van zijn werkzame leven. Een leven dat hij vormgaf vanuit een groen hart, geloof in samenwerking en dialoog en een enorme betrokkenheid bij het algemeen belang van de groene sector.

In 2003 ontvangt het familiebedrijf het predicaat Koninklijk tijdens de viering van het 100-jarige bestaan en wordt Van Ginkel omgedoopt naar de Koninklijke Ginkel Groep. Dankbaar is hij voor deze Koninklijke erkenning van het bedrijf dat hij samen met zijn familie en medewerkers heeft mogen opbouwen.

Erris blijft, samen met Corrie, nog ruim twintig jaar zijn betrokkenheid tonen bij het bedrijf. Hij heeft het besluit van zijn kleinzoon Lars om de zaak van Wim over te nemen, mee mogen maken. Het kon niet mooier voor hem: de vijfde generatie aan het stuur van de Koninklijke Ginkel Groep. Dit vervulde hem met trots, blijheid en rust. De continuïteit van zijn levenswerk was gewaarborgd.

Hoewel zijn krachten hem steeds meer in de steek lieten, toonde hij zelfs in zijn laatste dagen nog belangstelling voor het bedrijf en de bezigheden van zijn kinderen en kleinkinderen.

Op 9 februari 2024 hebben wij hem op 88-jarige leeftijd moeten laten gaan.

Hij was een buitengewoon goed mens.

We zullen hem missen.