Maandag 9 april jl. opende The Green House in Utrecht haar deuren. Drie weken lang worden er inspirerende events georganiseerd, met elke week een event over écht groen.

Wij zijn trots dat wij gevraagd zijn om twee sessies te mogen verzorgen. De eerste sessie op 16 april jl. was een succes!

Tijdens deze inspiratieavond ging het over de waarde van groen en wat zijn de mogelijkheden in je eigen (stads-) tuin!

De sprekers Lodewijk Hoekstra en Mark Rotteveel gingen met de bezoekers op ontdekkingstocht naar alle mogelijke toepassingen!

Zo gaf Lodewijk Hoekstra aan waarom groen zo belangrijk is en strooide hij met praktische tips. De aanwezige bezoekers hadden een sterke behoefte aan een persoonlijk advies en daar gaven de adviseurs van de Koninklijke Ginkel Groep graag gehoor aan!

De avond werd afgesloten met een rondleiding door The Greenhouse!

 

The Green House is een volledig circulair en zeer duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties. Het paviljoen zal de komende 15 jaar op levendige wijze invulling geven aan de plek op de hoek van de Croeselaan en de Rabostraat in Utrecht. Vanwege het tijdelijke karakter (15 jaar) van het paviljoen is het volledig modulair en demontabel opgebouwd. Daardoor kan dit paviljoen elders, in dezelfde of een andere vorm weer worden opgebouwd.

 

Op maandag 23 april wordt de 2e inspiratiebijeenkomst georganiseerd  Middagsessie “Groene gebouwen hebben de toekomst” 

Het toepassen van de duurzaamheidsgedachte in de gebouwde omgeving is een zeer actueel thema. De gunstige effecten van het toepassen van het echte groen worden inmiddels ook op waarde geschat. Groen op gebouwen, in gebouwen en aan gebouwen heeft vele gunstige bouwtechnische, fysiologische, esthetische en gezondheidseffecten.

Verbeterde gezondheid, hogere productiviteit, stressreductie, afname hitte-eiland effect, verbetering luchtkwaliteit, thermische isolatie en waterbuffering zijn hier voorbeelden van. Daarnaast zijn groene gebouwen aantoonbaar meer waard dan niet groene gebouwen!

Hoe meer groen er wordt toegepast, hoe groter het effect.

Tijdens deze middag zullen verschillende mogelijkheden en praktische voorbeelden worden aangedragen. In diverse presentaties en een rondleiding zullen we je meenemen naar de verschillende groenoplossingen die er zijn toegepast in het stationsgebied.

Sprekers: Mark Rotteveel en Wim van Ginkel

Aanmelden