Insert is het collectief voor hergebruik van bouw-, civiele en groene materialen. Sinds deze zomer is de Koninklijke Ginkel Groep aangesloten bij dit collectief.

De Koninklijke Ginkel Groep is actief in de buitenruimte. Bij de renovatie van die buitenruimte komen er veel waardevolle materialen vrij.
Denk hierbij aan bomen, verhardingsmaterialen, inrichtingselementen en dergelijke.

Deze materialen zijn mogelijk direct toepasbaar binnen het project. Er zijn echter ook altijd materialen die niet meer passen binnen de eisen en wensen van de opdrachtgever.

In een enkel geval werden deze materialen (bijvoorbeeld bomen) verplant naar andere projecten. Insert zorgt ervoor dat deze werkwijze standaard wordt.

Hoe doen we dat?
Door gebruik te maken van een marktplaats.
Vrijgekomen waardevolle materialen bieden we aan op deze Insert marktplaats (neem een kijkje op www.insert.nl).

Andersom werkt dit natuurlijk ook: als de Koninklijke Ginkel Groep een buitenruimte aanlegt of renoveert maken we gebruik van materialen die geplaatst zijn door andere deelnemers van Insert.

Per 1 oktober gaan gaat de Insert marktplaats officieel van start. We houden u op de hoogte!

In onderstaand filmpje leggen Kees Boot en Peter Kreukniet van Buro Boot de gedachte achter Insert uit.

 

 

 

Bijgaande foto’s zijn van Aeres Hogeschool Dronten waar scheepshout is gebruikt voor het maken van plantenbakken, het verplaatsen van een monumentale Linde in Venlo en het herplaatsen van platanen bij Rijkskantoor De Knoop.