Rondom het HagaZiekenhuis in Den Haag ontwikkelt Heijmans een complete woonwijk. Er worden 610 woningen en appartementen, circa 3000 m2 commerciële ruimte, een grote overdekte stallingsgarage en een prachtig dakpark van maar liefst 7500 m2 gerealiseerd.

Dit alles wordt gebouwd op een drielaagse parkeergarage, de grootse parkeergarage die ooit door Heijmans is gebouwd.

Het dakpark wordt op dit moment door Van Ginkel Veenendaal vormgegeven als het wijkpark voor de aangrenzende huishoudens. De inspiratie is gevonden in het blad van een boom: een maximaal groene inrichting met een centrale, meanderende hoofdnerf en rechte zijnerven die de verbinding maken met de entrees. De beplanting heeft sier- en gebruikswaarde met gras, vaste planten en meerstammige bomen. Het centrale ‘plein’ biedt ruimte voor ontmoeting. Bijvoorbeeld in de speelplek en op de lounges. Anderzijds bieden over het park verspreide bankjes voldoende gelegenheid om rustig te genieten van deze groene oase midden in de drukke stad.

Om te voldoen aan de wateropgave is het Optigrün Benelux Retentiedak systeem geadviseerd. Daarnaast wordt slim regenwatermanagement toegepast door het installeren van een Smart Flow Control. De Smart Flow Control is een weerdata gestuurd en dynamisch hemelwaterafvoerbeheersysteem op het dak (regenwaterberging van 71 liter per m2 dakoppervlak). 

De verwachting is dat het werk na de bouwvak opgeleverd zal worden.

Ontwikkelaar: Heijmans vastgoed, Rotterdam
Bouwkundig aannemer: Heijmans utilitaire woningbouw, Rosmalen
Bouwkundig architect: Klunder architecten, Rotterdam
Esthetisch ontwerp daktuin: Peter Verkade landschapsarchitecten, Boskoop
Engineering / technisch ontwerp: Koninklijke Ginkel Groep, Veenendaal
Realisatie daktuin: Koninklijke Ginkel Groep, Veenendaal
Dakdekker: Wildschut dakbedekkingen, Haarlem
Daksysteem: Optigrün Benelux