Tulp festival Amsterdam 1 – 30 april

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Van oudsher is Amsterdam verbonden met de legendarische tulp, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Tulp Festival stelt zich daarom ten doel de tulp weer zichtbaar te maken in de stad met de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid moet worden. Dit jaar zijn er een half miljoen tulpen geplant in de volle grond en potten.

Voor het tweede jaar heeft Amsterdam zijn eigen Tulp Festival. Gedurende de maand april, of zolang als de tulpen bloeien, is er een route te gaan te voet of met de fiets langs parken en pleinen, lanen en grachten, tuinen en perken waar tulpen in de volle grond staan, of in fraaie, grote potten. Er is een keuze gemaakt uit de meest interessante locaties in de openbare ruimte van Amsterdam en voor tuinen van markante gebouwen in de Stadsdelen Zuid, Centrum, Noord en Oost. In het afgelopen najaar zijn duizenden bollen geplant die in april zullen bloeien. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren en inspireren tot het planten van tulpen volgend najaar

Tulp Festival is een onafhankelijke niet commerciële stichting met als doelstelling zoveel mogelijk tulpen in Amsterdam te laten bloeien. Tulp Festival is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht.

De Koninklijke Ginkel Groep is betrokken bij het Tulp Festival in de tuin van het Rijksmuseum.

klik hier voor meer info over het Tulp Festival.

(foto impressie 2015 en voorbereiding 2016)