Vorige week hebben drie adviseurs van de Koninklijke Ginkel Groep de cursus NL Terreinlabel Expert met succes afgerond bij de IPC Academy in Arnhem. Met de opgedane kennis zijn deze adviseurs in staat om de methodiek van het NL Terreinlabel toe te passen binnen hun werkzaamheden en opdrachtgevers te ondersteunen in het realiseren van een duurzame buitenruimte.

NL Terreinlabel brengt de duurzaamheidsambities van een bestaand of toekomstig terrein in kaart. Een zestal indicatoren zorgt ervoor dat relevante aspecten van samenhangende duurzaamheid worden meegewogen. Op deze manier wordt de huidige situatie inzichtelijk en kunnen ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving worden omgezet in meetbare en concrete doelen. Na het afronden van de tweedaagse cursus beschikken de deelnemers over kennis van samenhangende duurzaamheid en hebben ze inzicht in de werking en de mogelijkheden van de integrale toepassing van de methodiek.

Met het NL Terreinlabel als handvat is het eerste verduurzamingsproject al gerealiseerd: Transferro te Zwolle. Arap-John Tighelaar (directeur Transferro) over het resultaat: “Het was hier eigenlijk alleen gras. We hebben geprobeerd om met deze nieuwe inrichting medewerkers naar buiten te trekken én ook nog biodivers te zijn. Dit is nu gewoon een paradijs!”