In hartje Rotterdam staat CasaNova, een luxe woontoren met 35 verdiepingen. Op de vijfde verdieping bevindt zich de Infinity Garden. Een schitterende daktuin die groen en ruimte optimaal combineert, midden in de stad! De daktuin is tevens de verbinding tussen CasaNova en het naastliggende complex The Muse en biedt ruimte voor ontmoetingen op het dak.

Lees hier hoe het project CasaNova omschreven staat in vakblad Roofs.

Firma Zoontjens is verantwoordelijk voor de verharding van de daktuin en maakte een leuke vlog! Nikkie neemt je hierin mee naar ‘higher grounds’.

Uitreiking 
De Dak van het Jaar verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Lindeman Uitgevers, uitgever van onder andere Roofs en steilDAK. De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de projecten volgens deze criteria. Op 15 maart 2024 wordt tijdens een feestavond de winnaar bekend gemaakt.

Betrokken partijen:
Opdrachtgever: VOF Wijnhaven 65 & Wilma Wonen
Architect: Barcode Architects
Aannemer: SBB Ontwikkelen en Bouwen
Ontwerp, engineering daktuin: Jeroen Hamers Landschapsarchitectuur
Aanleg daksysteem: M.C. Wildschut Dakbedekkingen BV
Aanleg daktuin: Koninklijke Ginkel Groep
Aanleg verharding daktuin: Zoontjens international bv
Daksysteem: Optigrün Benelux