Op dit dak met Optigroen systeem wordt 160.000 liter water gebufferd en aanvullend voorzien van een automatisch watergeefsysteem.

De daktuin zal straks bestaan uit privétuinen en een centrale openbare ruimte in het midden van de daktuin. Naar een plan van PV Landschapsarchitecten planten wij hier bij- en vlindervriendelijke vaste planten in combinatie met meerstammige heesters op het dak.

Doordat het ontwerp van de privétuinen ook van deze architect komt, loopt dit beeld prachtig over in de openbare ruimte. Het enige wat de tuinen scheidt van de openbare ruimte is een subtiel hekje met tuinpoortjes gemaakt van cortenstaal en RVS spandraden. Tussen de tuinen komt een natuurlijke haag van verschillende soorten. De paden worden gevormd uit een combinatie van natuurlijke halfverharding en gebakken klinkers, terwijl de privé-terrassen met diverse kleuren tegels worden afgewerkt. Verder kenmerkt het plan zich door betonnen zitbanken, afgewerkt met FSC-hardhout.  Vanaf die plek kunnen de kleintjes in de gaten worden gehouden die spelen op de speeltoestellen in het gazon. De oudere kinderen vinden voldoende speelgelegenheden in de parkachtige tuin. ’s Avonds verlichten bolder armaturen de gemeenschappelijke tuin.

Begin april, op de rand van het plantseizoen, konden we nog net twee grote bomen planten. Deze bomen staan op maaiveld en steken door de sparingen van de parkeergarage.

Oplevering is medio 2024.