De Koninklijke Ginkel Groep viert dit jaar haar 110e verjaardag en iedereen mag daarvan meegenieten. Dit jubileumjaar staat geheel in het teken van Groen & Gezondheid.

 

In dit thema organiseert het hoveniersbedrijf dit jaar zes verschillende themabijeenkomsten waarin dit maatschappelijke item op verschillende manieren wordt uitgelicht. De eerste bijeenkomst is gehouden op dinsdag 14 mei en de laatste zal plaatsvinden op donderdag 7 november. Een kleine 300 mensen namen tot nu toe deel aan de bijeenkomsten.

 

De Koninklijke Ginkel Groep heeft een zeer breed activiteitenpakket met voor elke activiteit een deskundige op dat gebied. Zo richt het zich op aanleg en onderhoud, boomverzorging, binnenbeplanting, natuurontwikkeling, natuurlijk gezuiverd water, daktuinen en gevelbegroeiing.
Om een voorbeeld te noemen hoe groen in verband staat met gezondheid zijn de voordelen van een daktuin. Een daktuin zorgt onder andere voor isolatie, neemt water op en ontlast het riool, neemt CO2 op en houdt fijnstof vast.
Zo is niet iedereen bekend met de gevaren van fijnstof voor de gezondheid. Recent is in het nieuws aandacht besteed aan de schadelijke effecten van fijnstof voor ongeboren kinderen. Het inademen van fijnstof door een zwangere vrouw vergroot de kans op een kindje met een laag geboortegewicht.
Eerdere onderzoeken wezen al uit dat kinderen uit fijnstofrijke gebieden vaker last hebben van astma en volwassenen een groter risico hebben op hart- en vaatziekten.

 

Alleen het kijken naar groen kan al een bepaalde rust kan bieden. Dit heeft een positieve uitwerking op mensen met stress en mentale vermoeidheid. Daarnaast stimuleert groen het ondernemen van fysieke activiteiten, zoals wandelen of fietsen.

 

De kennisbijeenkomsten van de Koninklijke Ginkel Groep zijn voor iedereen toegankelijkheid en worden kosteloos aangeboden. De laatste bijeenkomst van dit jaar, De gezonde leefomgeving van de toekomst, wordt gehouden op donderdag 7 november in Ede. De sprekers op de bijeenkomst delen hun kennis over het belang van groen voor de gezondheid, de invloed van biodiversiteit op de gezondheid en het ontwerpen met groen en gezondheid.
Aanmelden is nog mogelijk.

 

Het bleef niet alleen bij het organiseren van de bijeenkomsten. Op vrijdag 7 juni organiseerde Wim van Ginkel, directeur van de Koninklijke Ginkel Groep, een feest voor alle medewerkers en gepensioneerden, inclusief partner. De Koninklijke Ginkel Groep biedt werkgelegenheid aan ruim 160 duurzaamheidsmedewerkers verspreidt over zes vestigingen.

 

Om het jubileumjaar ook tastbaar te maken, ontstond het idee om de inwoners van Veenendaal iets groens én duurzaams aan te bieden. Dit resulteerde in de renovatie van het plantsoen in de driehoek Wilhelminastraat, Zandstraat en ingang parkeergarage Scheepjeshof. Aan het onderdeel ‘bloemen inplanten’ is door 70 enthousiaste kinderen meegewerkt aan een prachtig resultaat.

P1060218.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bedrijf wat in 1903 begon met een bloemisterij en zaadhandel is nu uitgegroeid tot een bloeiend allround hoveniersbedrijf met veel kennis en expertise aan boord op het gebied van groen.

De deskundigen van de Koninklijke Ginkel Groep staan u graag te woord om eventuele vragen over het toepassen van groen te beantwoorden. Ook ideeën zijn van harte welkom.
Het duurzaam vergroenen van de leefomgeving doe je namelijk met elkaar.