Maandag 9 april opent The Green House in Utrecht haar deuren. Drie weken lang worden er inspirerende events georganiseerd, met elke week een event over écht groen.

Wij zijn trots dat wij gevraagd zijn om twee sessies te mogen verzorgen.

The Green House is een volledig circulair en zeer duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties. Het paviljoen zal de komende 15 jaar op levendige wijze invulling geven aan de plek op de hoek van de Croeselaan en de Rabostraat in Utrecht. Vanwege het tijdelijke karakter (15 jaar) van het paviljoen is het volledig modulair en demontabel opgebouwd. Daardoor kan dit paviljoen elders, in dezelfde of een andere vorm weer worden opgebouwd.Maandag 16 april: Avondsessie “De levende tuin” 

In steeds meer tuinen is groen ingeruild voor tegels. Meer groen is goed voor vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast draagt groen in belangrijke mate bij aan een fijne tuin: het geeft inspiratie, plezier en ontspanning.

Ontdek tijdens deze inspiratieavond wat groen kan bijdragen aan een prettige leefomgeving! Naast presentaties vol met inspiratie en tips, kan je samen met een professional ontdekken wat voor kansen er zijn in uw eigen tuin!

Sprekers: Mark Rotteveel en Lodewijk Hoekstra

Aanmelden


Maandag 23 april: Middagsessie “Groene gebouwen” 
Groene gebouwen hebben de toekomst!

Het toepassen van de duurzaamheidsgedachte in de gebouwde omgeving is een zeer actueel thema. De gunstige effecten van het toepassen van het echte groen worden inmiddels ook op waarde geschat. Groen op gebouwen, in gebouwen en aan gebouwen heeft vele gunstige bouwtechnische, fysiologische, esthetische en gezondheidseffecten.

Verbeterde gezondheid, hogere productiviteit, stressreductie, afname hitte-eiland effect, verbetering luchtkwaliteit, thermische isolatie en waterbuffering zijn hier voorbeelden van. Daarnaast zijn groene gebouwen aantoonbaar meer waard dan niet groene gebouwen!

Hoe meer groen er wordt toegepast, hoe groter het effect.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft deze expertise onder andere toegepast bij The Green House en Rijkskantoor De Knoop. Daarnaast zijn zij actief bij veel andere bedrijven in het stationsgebied van Utrecht. Zo wordt er gewerkt aan het ‘Verticale bos’ Wonderwoods, de Koninklijke Ginkel Groep werkt de volledige groene uitstraling uit: 5000m2 dakpark met bosvegetatie!

Tijdens deze middag zullen verschillende mogelijkheden en praktische voorbeelden worden aangedragen. In diverse presentaties en een rondleiding zullen we je meenemen naar de verschillende groenoplossingen die er zijn toegepast in het stationsgebied.

Sprekers: Mark Rotteveel en Wim van Ginkel

Aanmelden


Aanmelden: Vanwege het beperkte aantal plaatsen is een aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan via bijgaande links.

Lees hier meer over project The Green House