Van Ginkel Veenendaal heeft binnen een halve dag, nadat de dakbedekking is vervangen, een groendak gerealiseerd op het stadhuis in Nijmegen.
Dit werd gedaan doormiddel van kant-en-klare cassettes van Mobilane.

 

Meteen een groen dak
Een groen dak heeft enorme milieuvoordelen; afvangen van fijnstof, afbraak van CO2, waterretentie zijn drie van de voordelen voor het milieu. Maar daarnaast is het vooral ook mooi! Maar daar wilt u natuurlijk niet lang op hoeven wachten! Mobiroof Kant en Klaar Dakbegroening cassettes is de oplossing.

 

Wat is Mobiroof?
Mobiroof is een extensief dakbegroening systeem. Dat houdt in dat het met name geschikt is voor daken waar niet op geleefd wordt (dus niet voor daktuinen). Mobiroof zijn cassettes die eenvoudig op het dak gelegd kunnen worden.
De cassettes zijn volledig begroeid met verschillende soorten Sedum. De cassette is gevuld met verschillende steensoorten voor opslag van regenwater, en voorzien van een substraat met vulkanisch Lapillo en organisch materiaal. De cassettes (54*54*9 cm) zijn gemaakt van gerecycled plastic, en kunnen makkelijk aan elkaar geklikt worden.

 

Projectinformatie

Project: Stadhuis gemeente Nijmegen
Plaats: Nijmegen
Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Jaar van aanleg: 2011
Activiteiten: Aanleg, Daktuinen