Het is inmiddels een traditie: de eerste drie maanden van het jaar trekt Pius Floris Boomverzorging door Nederland om de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van boombeheer te delen. Niet eerder waren de bijeenkomsten zó druk bezocht en de reacties zó enthousiast. Er volgen nog twee middagen in maart én dit keer gaat de roadshow zelfs voor het eerst de grens over.

 

 Glasvezel en infrarood

De Pius Floris Roadshow belicht dit jaar een aantal buitengewoon actuele thema’s. Zo is er een lezing over het voorkomen van schade door de aanleg van (glasvezel)kabels en een lezing over nieuwe boomsoorten die het beste bestand zijn tegen verstedelijking en klimaatverandering. Daarnaast gaat Jilles van Zinderen van Broekman Advocaten in op de vraag wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor schade aan bomen. Tot slot wordt dieper ingegaan op de inzet van infrarood luchtfotografie voor vitaliteitsonderzoek van bomen. Pius Floris en Eurosense doen hier uitvoerig onderzoek naar en de eerste onderzoeksresultaten worden tijdens de Roadshow onthuld.

 

 Nog enkele (gratis) plaatsen beschikbaar

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor woensdag 6 maart in Bunde en woensdag 13 maart in Vught. De informatiemiddagen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die als opdrachtgever professioneel betrokken is bij boomverzorging. De Roadshow begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is gratis en heel eenvoudig via piusfloris.nl.

 

Enthousiaste reacties

Juist nu er overal stevig wordt gesnoeid in groenbudgetten is de aandacht voor optimaal beheer van het bestaande bomenbestand groot. De bijeenkomsten worden druk bezocht. Enkele reacties:

 “Wie zijn vak serieus neemt en bij wil blijven kan de roadshow niet missen.

Ik vond het een van de beste roadshows tot nu toe, met als hoogtepunt de presentatie over het leggen van kabels en leidingen.” Pieter van Ettekoven, Gemeente Geldermalsen

 “Ik ben nu al aan het nadenken hoe ik de tips over schades aan bomen en kabels en leidingen in de praktijk kan brengen. Ook het nieuwe assortiment is welkom en infrarood brengt nieuwe mogelijkheden.” Miriam Spermon, gemeente Ede

 “Ik heb de Pius Floris roadshow als bijzonder inspirerend ervaren met een uitstekende mix van onderwerpen op een sfeervolle locatie!” Wouter Baack, Gemeente Almere

 

 Marktleider en innovator

Pius Floris is de specialist op het gebied van boomverzorging en boomadvies. Met dertien vestigingen zijn we Nederlands marktleider en altijd dichtbij. De roadshow is een kans om kennis te delen met de opdrachtgevers die de continue innovatie binnen Pius Floris mogelijk maken.