De locatie en de karakteristiekegroene terreininrichting met waardevolle bomen vragen om een bebouwing, vrij in de groene ruimte met een landhuisachtige uitstraling.

Het plan toont een asymmetrisch landhuis in twee woonlagen met kap. Achter de gevel bevinden zich twaalf appartementen die via drie trappenhuizen bereikbaar zijn. Alle appartementen hebben een buitenruimte. Onder het gebouw wordt een halfverdiepte stallingsruimte gerealiseerd voor circa twintig parkeerplaatsen, bergingen en algemene ruimten. Achter het gebouw is een parkeergelegenheid voor bezoekers.

Vanwege de ligging in de bebouwde kom nabij de winkelvoorzieningen van de Stationsweg en grenzend aan landgoed Mildenburg, is de locatie zeer geschikt voor comfortabele en levensloopbestendige seniorenwoningen. Bovendien bevindt zich op loopafstand het woonzorgcentrum Leemgaarde van waaruit in de toekomst extramurale zorg kan worden verleend. Het bij het complex behorende groene terrein is in overleg met ‘De Burght’ en een tuinarchitect volledig in stijl ingericht, inclusief een waterpartij en een verlichtingsplan. Hierdoor ontstaat een voor de bewoners bestemd park.

 

Projectinformatie

Project: Appartementen Zonnehove
Plaats: Oostvorne
Opdrachtgever: Boele & van Eesteren
Jaar van aanleg: 2010
Activiteiten: Tuinaanleg
Architect: Achitectenbureau Weeda Van der Weijden