De branchevereniging VHG heeft de genomineerden voor de Zwemvijver van het Jaar verkiezing 2018 bekendgemaakt.
De Koninklijke Ginkel Groep is geselecteerd in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden.

Het VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater organiseert de landelijke competitie Zwemvijver van het Jaar 2018. De wedstrijd brengt de beste voorbeelden van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden onder de aandacht van de particuliere- en zakelijke markt.

Het Natuurlijke Zwembad is gerealiseerd bij een particulier in Bussum.
Het zwembad is beoordeeld op:
– Ontwerp; uitstraling, creativiteit, match met de omgeving
– Uitvoering van het ontwerp
– Waterkwaliteit
– Natuurwaarden

Prijsuitreiking
De jury maakt zaterdag 24 februari de winnaars van de Zwemvijver van het Jaar competitie bekend tijdens de consumentenbeurs TuinIdee in de Brabanthallen in Den Bosch.
De winnaars maken kans op deelname aan de competitie van de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB) in 2019.

Al drie jaar op rij is de Koninklijke Ginkel Groep winnaar in de categorie Natuurlijk Zwembad van de Zwemvijver van het Jaar competitie van de VHG.
In 2017 werd de Koninklijke Ginkel Groep zelfs winnaar in beide categorieën en ging naar huis met de eerste prijs voor Natuurlijk Zwembad van het Jaar 2017 én Zwemvijver van het Jaar 2017.

Laatstgenoemd natuurlijk zwembad is eind 2017 zelfs bekroond met de internationale Pondy Award. Deze award is uitgereikt tijdens het IOB- congres (Internationale Organisation für Badegewässer). Dit congres werd geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme.

Volgens de jury was deze eervolle prijs ‘een directe bevestiging van het vakmanschap van de Koninklijke Ginkel Groep’, iets om zeer trots op te zijn!