T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 95 00
E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Zwemvijvers en waterpartijen

Voor elke tuin zwemvijvers en waterpartijen

Bij warm weer zwemmen, de rest van het jaar genieten van een natuurlijke uitstraling van de tuin. Een zwemvijver is het natuurlijke alternatief voor een zwembad in de tuin. Tot dat inzicht komen steeds meer mensen. De zwemvijver en andere natuurlijke waterpartijen zijn in trek. De Koninklijke Ginkel Groep, een groot voorstander van duurzaam vergroenen, is gespecialiseerd in ontwerp en aanleg van zwemvijvers.

Bewust omgaan met de natuur, dat is één van de uitgangspunten van zwemvijvers. In feite is een zwemvijver een natuurlijk zwembad waar geen chloor aan te pas komt. Het grote voordeel ten opzichte van het traditionele zwembad is de uitstraling. Zwem vijvers ogen ieder seizoen mooi, dus ook als het te fris is om te zwemmen.

Chemicaliën regelrecht tuin uit!

De vijvers en waterpartijen van de Koninklijke Ginkel Groep staan voor duurzaamheid en kwaliteit. Zo zijn de zwemvijvers geheel biologisch zonder toevoeging van chemicaliën en UV-lampen. Ook de zuivering van het water geschiedt op natuurlijke wijze. In tegenstelling tot zwembaden worden zwemvijvers gezuiverd door een natuurlijk filtersysteem. Over de kwaliteit van het water hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij geven de eerste tien jaar na aanleg garantie op de absolute kraakhelderheid van het water en op de werking van het systeem.

Kiezen voor zwemvijvers met natuurlijk water!

De zwemvijver is onderdeel van een brede maatschappelijke ontwikkeling. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame oplossing, die de flora en fauna in hun tuin ten goede komt. Naast de zwemvijvers zijn er meer vormen van ‘natuurlijk water’. De tegenhanger van de zwemvijvers zijn bijvoorbeeld de biologische zwembaden, klassieke zwembaden met een volledig biologisch, natuurlijke waterfiltering.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de Livingpool ontwikkeld, een op natuurlijke wijze gezuiverd zwembad met dezelfde uitstraling en gebruikersgemakken als een regulier zwembad. Het is alleen chloorvrij. Op deze innovatie zijn we trots. Het past volledig in deze tijd waarin mensen op een positieve manier willen bijdragen aan de natuur dichtbij huis. Ook worden steeds meer bestaande zwembaden in tuinen omgebouwd naar een natuurlijk zwembad.

Ombouwsysteem Livingpool Converter

We helpen u natuurlijk graag met het ontwerp en de aanleg van zwemvijvers, waterpartijen of natuurlijk zwembaden. Heeft u een traditioneel zwembad en wilt u daar vanaf? Dan kunt u ook kiezen voor een Livingpool Converter, een eigen ombouwsysteem waarmee een deel van de huidige techniek hergebruikt wordt en er een natuurlijk filter aan gekoppeld wordt. In een paar eenvoudige stappen is uw zwembad natuurlijk gezuiverd en bent u klaar voor de toekomst.

Projecten van Zwemvijvers en waterpartijen:

In Alphen aan den Rijn zijn we bezig met de aanleg van een natuurgezuiverd zwembad. Het zwembad heeft een afmeting van 10 x 3,80 meter en is voorzien van een luchtgekoelde warmtepomp, roldeck en tegenstroom systeem. Achter het zwembad hebben we nog een vijver gemaakt. Dit geeft een prachtig beeld. Aan beide zijden is er een vlonder gemaakt van composiet in de kleur ‘teak’. De jacuzzi is in dezelfde stijl afgewerkt. De gehele tuin wordt voorzien van In Lite verlichting. Na de vakantie mogen we verder met de tuin. Tijdens de aanleg heeft het veel geregend. We hopen nog wat ‘zonnige’ plaatjes te kunnen schieten van het eindresultaat.

Niets lekkerder dan een frisse duik in helder natuurwater. Geen chloor, maar planten en biofilters zorgen voor een perfecte waterkwaliteit. Het bad bestaat uit een bad om baantjes te trekken, een kinderbad en een waterloop. De waterloop is er speciaal voor de allerkleinsten. Dit gedeelte is erg overzichtelijk en de kinderen kunnen er uren druk zijn met het bewegende water en het openzetten van sluisjes. Het thema ‘De Veluwe’, wat door de gemeente Ede breed wordt toegepast, is doorgevoerd in de tuin. Gemeente Ede gelooft in innovatie en verduurzaming van de leefomgeving. Als blijk hiervan opende wethouder Vreugdenhil 29 april 2019 onder grote belangstelling van bezoekers en media het nieuwe natuurgezuiverde bad. De uitvoering van dit natuurgezuiverde zwembad en de volledige buitenruimte is gerealiseerd door Van Ginkel Veenendaal en Rosa Novum. Het ontwerp is van de Koninklijke Ginkel Groep, in samenwerking met Wasserwerkstatt.

Van Ginkel Oost-Nederland werkt op dit moment in Haarle aan de realisatie van een prachtige, gevarieerde voor- en achtertuin. Een belangrijke wens van de bewoner was om een tuin aan te leggen, passend bij de omgeving en bij het huis. Mede door het inzaaien van een Heem-kruidenvegetatie zal de biodiversiteit worden verhoogd en verweeft de tuin zich met het omliggende landschap. Voor de beplanting is gekozen voor een gevarieerd en 'natuurlijk uitziend' assortiment, passend bij de omgeving. De bestaande boomgaard wordt betrokken bij de voortuin door middel van slingerende graspaden. In de achtertuin is een zwemvijver aangelegd. Wij leggen zwemvijvers aan die geheel biologisch zijn, zonder toevoeging van chemicaliën en UV-lampen. Ook de zuivering van het water geschiedt op natuurlijke wijze. In tegenstelling tot de bekende 'chloor zwembaden' worden zwemvijvers gezuiverd door een natuurlijk filtersysteem. Over de kwaliteit van het water hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij geven de eerste tien jaar na aanleg garantie op de absolute kraakhelderheid van het water en op de werking van het systeem. Op de foto's zijn eikenhouten pergola's te zien. Deze worden voorzien van klimplanten. Het ontwerp is gemaakt door Tuinontwerp bureau Hager Huigens. De tuin is nog in aanleg. Binnenkort zullen wij u het eindresultaat laten zien.  

In 2015 en in 2016 hebben we al prijzen gewonnen met de Zwemvijvers en een Natuurlijk Zwembad (Living pool) en nu zijn we weer genomineerd voor 2 prijzen: Particuliere Zwemvijver van het Jaar 2017 en Particulier Natuurlijk Zwembad van het Jaar 2017 Daar zijn we erg blij mee! Fijn dat de vakjury onze projecten zo waardeert en nominatie-waardig vindt.    

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam