Sinds 1903

T 0318 51 90 39

Contactpersoon

Zwemvijvers - Jorrit Zwart

Jorrit Zwart
Projectadviseur

T: 06 - 49 40 95 00
E: jzwart@ginkelgroep.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies nodig?

Zwemvijvers en waterpartijen

Voor elke tuin zwemvijvers en waterpartijen

Bij warm weer zwemmen, de rest van het jaar genieten van een natuurlijke uitstraling van de tuin. Een zwemvijver is het natuurlijke alternatief voor een zwembad in de tuin. Tot dat inzicht komen steeds meer mensen. De zwemvijver en andere natuurlijke waterpartijen zijn in trek. De Koninklijke Ginkel Groep, een groot voorstander van duurzaam vergroenen, is gespecialiseerd in ontwerp en aanleg van zwemvijvers.

Bewust omgaan met de natuur, dat is één van de uitgangspunten van zwemvijvers. In feite is een zwemvijver een natuurlijk zwembad waar geen chloor aan te pas komt. Het grote voordeel ten opzichte van het traditionele zwembad is de uitstraling. Zwem vijvers ogen ieder seizoen mooi, dus ook als het te fris is om te zwemmen.

Chemicaliën regelrecht tuin uit!

De vijvers en waterpartijen van de Koninklijke Ginkel Groep staan voor duurzaamheid en kwaliteit. Zo zijn de zwemvijvers geheel biologisch zonder toevoeging van chemicaliën en UV-lampen. Ook de zuivering van het water geschiedt op natuurlijke wijze. In tegenstelling tot zwembaden worden zwemvijvers gezuiverd door een natuurlijk filtersysteem. Over de kwaliteit van het water hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij geven de eerste tien jaar na aanleg garantie op de absolute kraakhelderheid van het water en op de werking van het systeem.

Kiezen voor zwemvijvers met natuurlijk water!

De zwemvijver is onderdeel van een brede maatschappelijke ontwikkeling. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame oplossing, die de flora en fauna in hun tuin ten goede komt. Naast de zwemvijvers zijn er meer vormen van ‘natuurlijk water’. De tegenhanger van de zwemvijvers zijn bijvoorbeeld de biologische zwembaden, klassieke zwembaden met een volledig biologisch, natuurlijke waterfiltering.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft de Livingpool ontwikkeld, een op natuurlijke wijze gezuiverd zwembad met dezelfde uitstraling en gebruikersgemakken als een regulier zwembad. Het is alleen chloorvrij. Op deze innovatie zijn we trots. Het past volledig in deze tijd waarin mensen op een positieve manier willen bijdragen aan de natuur dichtbij huis. Ook worden steeds meer bestaande zwembaden in tuinen omgebouwd naar een natuurlijk zwembad.

Ombouwsysteem Livingpool Converter

We helpen u natuurlijk graag met het ontwerp en de aanleg van zwemvijvers, waterpartijen of natuurlijk zwembaden. Heeft u een traditioneel zwembad en wilt u daar vanaf? Dan kunt u ook kiezen voor een Livingpool Converter, een eigen ombouwsysteem waarmee een deel van de huidige techniek hergebruikt wordt en er een natuurlijk filter aan gekoppeld wordt. In een paar eenvoudige stappen is uw zwembad natuurlijk gezuiverd en bent u klaar voor de toekomst.

Projecten van Zwemvijvers en waterpartijen:

In 2015 en in 2016 hebben we al prijzen gewonnen met de Zwemvijvers en een Natuurlijk Zwembad (Living pool) en nu zijn we weer genomineerd voor 2 prijzen: Particuliere Zwemvijver van het Jaar 2017 en Particulier Natuurlijk Zwembad van het Jaar 2017 Daar zijn we erg blij mee! Fijn dat de vakjury onze projecten zo waardeert en nominatie-waardig vindt.    

Bij een recent gebouwd natuurzwembad hebben wij een mooi detail gemaakt voor de zwembadrand. Het zwembad steekt zo’n 30 cm uit boven het maaiveld. De zwembadrand is aan drie zijden bekleed met gevlamd natuursteen. De hoeken zijn in verstek gezaagd en verlijmd. Op deze wijze vormt het natuursteen één element. Een mooi detail bij een toch al prachtig zwembad!  

Op de Utrechtse heuvelrug verschijnt een livingpool die geïsoleerd en verwarmd wordt. In het bad komt een inbouwtrap en een antraciet kleurig folie. Het solar lamellendeck zorgt ervoor dat het bad extra wordt verwarmd. Het is bovendien een hele duurzame techniek om het water te verwarmen. Optisch gezien een klassiek zwembad en toch een volwaardige biologische zwemvijver: de Living Pool functioneert geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën en biedt toch het grootst mogelijke zwemplezier in kristalhelder water. Het zwemmen in het biologische water is bovendien veel beter voor uw gezondheid. In plaats van de bij een zwemvijver toch noodzakelijke regeneratiezone met de daarin levende planten en dieren, zorgen een bio-filter en een zelfontwikkeld fosfaatfilter voor de biologische en fysische zuivering van het water dat op die manier altijd helder en vitaal blijft.  

In de omgeving van Deventer werken we momenteel aan een livingpool waar met name wordt gelet op de inpassing in de tuin. Over de volledige breedte van het bad komt een inlooptrap. Het bad wordt gemaakt met een zwart folie wat voor een natuurlijke look zorgt.   Optisch gezien een klassiek zwembad en toch een volwaardige biologische zwemvijver: de Living Pool functioneert geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën en biedt toch het grootst mogelijke zwemplezier in kristalhelder water. Het zwemmen in het biologische water is bovendien veel beter voor uw gezondheid. In plaats van de bij een zwemvijver toch noodzakelijke regeneratiezone met de daarin levende planten en dieren, zorgen een bio-filter en een zelfontwikkeld fosfaatfilter voor de biologische en fysische zuivering van het water dat op die manier altijd helder en vitaal blijft.        

Wat klanten over ons zeggen

‘De Koninklijke Ginkel Groep koppelt de kwaliteiten van een grote, professionele groenaannemer met brede kennis en expertise en mankracht aan de liefde, zorg en flexibiliteit die hoort bij een familiebedrijf.  Ik herken bij hen niet alleen de alles overstijgende passie voor groen maar ook een continue aandacht voor vernieuwing. Het is juist dit, dat KGG tot een aantrekkelijke partner maakt.’

Hank van Tilborg, directeur H+N+S Landschapsarchitecten

‘Mijn architect kwam met het idee om ‘groen’ op onorthodoxe wijze toe te passen in ons nieuw te ontwerpen huis. Wij waren daarmee de eerste klant van de Ginkel Groep die voor een groene wand in een woonhuis koos. We vertrouwden volledig op de adviezen van de architect en de Ginkel Groep. De groene wand bracht niet alleen esthetische waarde, de hele atmosfeer van het huis kwam in balans in de zin van een uitmuntende luchtkwaliteit. We noemen de groene wand onze jungle.’

Particulier te Amsterdam

“Van Ginkel verzorgt sinds een aantal jaren naar tevredenheid het tuinonderhoud voor Stadgenoot. De planning en uitvoering van onderhoudswerkzaamheden is inzichtelijk en past bij het vastgestelde kwaliteitsbeeld. Ook is Van Ginkel een goede partner in advies- en ontwerptrajecten voor nieuwe tuinen. Kortom als Stadgenoot zijn we een tevreden klant.

Stadgenoot; woningcorporatie te Amsterdam