Op donderdag 2 februari heeft Van Ginkel Interieurbeplanting de gedeelde 2e prijs landelijke Interieurbeplanting van het Jaar 2017 ontvangen! Daar zijn wij erg blij mee!

De vakjury heeft de genomineerde projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling.

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar laat de toegevoegde waarde van binnengroen zien.

Van Ginkel Interieurbeplanting heeft in de duurzame productielocatie van de Lely Groep in Maassluis  een groene binnentuin ter grootte van 100 m2 gerealiseerd. Een eyecatcher in het midden van de grote bedrijfshal. Deze binnentuin zorgt niet alleen voor een bijzondere werkomgeving, maar draagt vooral bij aan een goede zuurstof- en vochtregulatie.

Binnen de witte kaders staat een elftal bomen met daaronder bodembedekkers. Door het grote daklicht valt er een bijzondere lichtinval in de hal tussen de bomen. De tuin functioneert als  groene long in de assemblagehal van het fabrieksterrein.

Rondom de binnentuin vinden precieze preassemblage activiteiten plaats waarvoor goed licht een belangrijke vereiste is. Voor de medewerkers is de binnentuin een echte aanwinst in hun dagelijkse werkomgeving. Ook de 6.000 bezoekers die Lely jaarlijks in de productielocatie ontvangt zijn positief verrast wanneer zij in de fabriek bomen zien staan. Menigeen  voelt ook even of de bomen wel ‘echt’ zijn.

Lely, een internationaal opererend bedrijf dat toonaangevende, innovatieve producten ontwikkelt voor de agrarische sector, bouwde in 2013 in Maassluis een campus voor innovatie en realisatie.

Project Lely Campus is bedacht en ontworpen door Lely in samenwerking met plein06, Doepel Strijkers en ConsortArchitects waarbij plein06 de bijzondere binnentuin heeft ontworpen. De ontwerper stelt: ‘De Lely Campus is ontworpen met oog voor de landschappelijke omgeving en de mensen die er werken. De groene binnentuin in de grote assemblagehal is hier onderdeel van. De mensen werken binnen, maar hebben vanuit elke plek in de hal of in de kantoren zicht op groen en staan daardoor in contact met de natuur. De binnentuin symboliseert een productiebos, waar de lichtstralen door een opening in het dak op valt. Door een opening in het bos bestrijkt een deel van het licht de bodembedekkende onderbeplanting Ficus pumila. Een ervaring van veraf en een verrassing van dichtbij. ‘

Naast de bijzondere binnentuin in de assemblagehal zijn er meerdere inpandige groene toepassingen bij Lely. Zo zijn er groene werkplekken, een grote boom in de entreehal en groene afscheidingen in het bedrijfsrestaurant gerealiseerd. Ook het parkeerdek is voorzien van een sportveld. Lely onderkent hiermee de waarden en functies van een groen interieur!

 

Wij feliciteren de prijswinnaar GrownDownTown en de andere genomineerde Roessink Interieurbeplanting.