Zaterdag 24 februari tijdens de consumentenbeurs TuinIdee in de Brabanthallen zijn de winnaars van de Zwemvijver van het Jaar 2018 competitie bekend gemaakt. De wedstrijd brengt de beste voorbeelden van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden onder de aandacht van de particuliere- en zakelijke markt.

Met het project Natuurlijk Zwembad in Bussum heeft de Koninklijke Ginkel Groep de tweede prijs behaald in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden.

Het natuurlijke zwembad diende te passen in een tuin die ontworpen is in 1900. Het was een uitdaging om deze twee werelden bij elkaar te brengen. Het ruim negentien meter lange en 4 meter brede natuurzwembad is in de lengterichting geplaatst. Dat zorgt voor dieptewerking in de kijklijn vanaf het hoofdterras.
De jury is zeer lovend over de realisatie en spreekt van prima vakmanschap. Het antracietkleurige PVC-folie zorgt voor een mooie weerspiegeling.

Technisch is dit natuurlijke zwembad interessant. Een rolldeck afdekfolie houdt het bad schoon, neemt Uv-stralen op en geeft de warmte af aan het water, maar wat voor de eigenaren van het bad nog belangrijker is dat dit folie het bad afsluit en het gewicht van de kinderen kan dragen. Daarnaast is het zwembad ook uitgerust met een vernuftig alarmsysteem ten behoeve van de veiligheid van de kinderen. De technische toepassingen zijn zeer vakkundig uitgevoerd.

De beplanting van het 16m2 grote plantfilter met onder andere irissen en watermunt, zal de komende jaren alleen maar mooier worden als de planten verder uitgroeien.

Het is een zwembad waar jong en oud van kan genieten, ook buiten de warme zomermaanden. De technologie draagt bij aan veiligheid en is gekozen met oog voor duurzaamheid. De jury is zeer tevreden over de vakkundige uitvoering van dit zwembad.

De koninklijke Ginkel Groep won in januari nog de internationale Pondy Award met een natuurlijk zwembad in Baarn.
Al drie jaar op rij is de Koninklijke Ginkel Groep winnaar in de categorie Natuurlijk Zwembad van de Zwemvijver van het Jaar competitie van de VHG.
In 2017 werd de Koninklijke Ginkel Groep zelfs winnaar in beide categorieën en ging naar huis met de eerste prijs voor Natuurlijk Zwembad van het Jaar 2017 én Zwemvijver van het Jaar 2017.